Már sokan hallhatták, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében újra megrendezik az István, a király című Szörényi-Bródy művet. A jubileumi produkció premierjének rendezője Alföldi Róbert lesz. Az idén nyáron a Szörényi-Bródy szerzőpáros két művét is megrendezik, előadják, a közönség nagy örömére. Az első mű az István, a király, míg a másik előadás a Kőműves Kelemen című…

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Szörényi írta, Alföldi rendezte, Stohl játssza. :)))
Mit mondjak, ha efelé haladnánk, akkor talán elérhetnénk, hogy egy egymást szerető nép legyünk. Akinek nem világos, segítek.
miazavalami
@nemkati: Nekem már dereng... Én láttam az István ősbemutatóját. Na azt nem lehet felülmúlni...
nemkati
Függetlenül attól, vagy inkább amellett, hogy tökre kibuktam a tapló Kerényin, azért ez az alkotó hármas igazán színes összetételben mutatja, hogy megfér egymás mellett az emberek legkülönbözőbb csoportja - már ha akar. A valamikori (és talán még mindig az) fideszhez húzó Szörényi, a lebuzizott Alföldi, és a drogos, börtönviselt Stohl.

De merje valaki azt mondani, hogy a Kőműves Kelemen nem egy népnemzeti ballada. :))))
nemkati
Na meg még egy-két ezmegaz:

Szörényi és Bródy évek óta, inkább 1-2 évtizede eltávolodtak egymástól, a bennünket kettéválasztó politika áldásos hatásának köszönhetően. Hogy a kb 30 éves rockballadát, amit közösen írtak, most miért állítják újra színpadra, abban reményeim szerint Szörényi és Bródy egymáshoz való közeledésének is szerepe van.

A szereposztás is, ha hasonló szemszögből nézzük, igazán érdekes:
Kőműves Kelemen : Stohl András
Vándor : Blaskó Péter
Anna : Radnay Csilla

További szerepekben: Dolmány Attila, Fehér Tibor, Hujber Ferenc, Marton Róbert, Mohai Tamás, Szatory Dávid, Széplaky Géza, Wunderlich József

Blaskó Péter az, akin eltűnődtem. De Hujber Ferin is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.