A Hajdú-Bét és a Novofarm Rt. által megkárosított baromfitenyésztők felkérték Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőt, hogy a parlamentben képviselje az ügyüket - közölte Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsult családok képviselője szerdán. A közlemény szerint Wittner Mária elfogadta a felkérést, és ígéretet tett arra, hogy minden lehetséges eszközzel kiáll a károsultak mellett.

A Hajdú-Bét csődje közvetve megközelítőleg 500 magyar családot érintett, káruk meghaladta a 2 milliárd forintot - emlékeztet a közlemény.

A debreceni központú Hajdú-Bét, egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója 1998-ban, az orosz válság miatt került a csőd szélére. Ekkor szállt be tulajdonosként a Wallis Rt., amely 1999-ben többségi tulajdonos lett. A Hajdú-Bét mérlegét 2001-ben ismét sikerült eredményessé tenni, a 2003-ban kialakult, legfőképp a víziszárnyas-piac szereplőit sújtó válság azonban olyan súlyosan érintette a vállalatot, hogy nem tudott fizetni a beszállítóknak, és önmaga ellen kért felszámolást. A beszállítók együttes kára elérte a 10 milliárd forintot, a kistermelőké pedig mintegy 200 millió forintra rúg.

A közlemény felidézi, hogy ügyüket a károsultak 2003 végén tárták a nyilvánosság elé, 2004 januárjában pedig demonstrációt tartottak a Hajdú-Bét budapesti székháza előtt, és éhségsztrájkot szerveztek a Wallis mint volt tulajdonos meggyőzése érdekében.

A kormány április végi döntése alapján a szaktárca május 7-én tárgyalóasztalhoz ült a Hajdú-Bét károsultjaival. A jogszabályi háttér megteremtését követően, várhatóan a nyár elején megkezdődik a kárt szenvedett baromfitenyésztőknek szánt mintegy 200 millió forint kiutalása.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
"2004-ben demonstrációt tartottak"
Eltelt 9 év, hol bujkáltak eddig? Jön a választás, valaki felheccelte őket, hogy most kellene kicsit Bajnaizni, aztán akkor kaptok egy kis pénzt érte? Szánalmas.

Másrészt a Wallis-számonkérést még mindig nem értem. Megvan világosan, hogy mi okozta a Hajdú-Bét csődöt: iparági válság. Ha jól értem azt sérelmezik ezek az ostobák azóta is, hogy a Wallis miért nem mentette meg a leány-céget, hiszen milliárdos nagyvállalat. Csak azt nem fogják föl, hogyha a tulajdonosnak van egy rosszul működő, kilátástalan cége, akkor - ha csak nincs rá nyomós ok - nem fogja mesterségesen életben tartani a többi cége rovására, csak hogy boldogok legyenek az ott dolgozók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tűzróka0919
@miazavalami: Igen azok . Mert ha nem , akkor nem az adófizetők pénzéből várják el a kárpótlást . Miért nem a volt bét vezérigazgatónak a vagyonából kérik ki a részüket .
miazavalami
@tűzróka0919: Mert most ezt rágják a szájukba!!!
kata53
@aborisz: Naaaaaa! Hát Wittner is elszámolhatna a lelkiismeretével!!! Már ha van neki ilyen, de ebben kételtedem!
aborisz
@kata53: Mondj egy okot amivel el kell számolnia a lelki ismeretével!
Pálinkafőző Rézüst
@aborisz: csikkeket elnyomni, élő, sebesült embereken? Nem vagyok híve. S te?? Tennél e ilyet? Élveznéd is talán, mint az elvtársnő?? Tudod e miért jött vissza egy sikeres nyugati szökés után?? Tudod? Nézz utána az elvtársnődnek, elvtárs...:(((
Csak el ne hányd magad...
jancsik68
Ez a. Wittner Mária egy igazi kocsisori liba.Gágogni fideSS MÓDRA TUD.Életében tisztességes munkát még nem végzett.Előszöt mutassák meg neki,hogy néz ki egy liba,ne hogy összetévesze önmagával,egy disznóval.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.