Az önkormányzatok 2002 és 2010 között "devizában adósodtak el, mint a mostani lakáshitelesek, felelőtlen dolog volt.” – mondta Bajnai Gordon április 23-án, Kaposváron. Tehát Bajnai szerint azok az önkormányzatok akik devizában adódósodtak el ugyanolyan felelőtlenül viselkedtek, mint a lakáshitelesek. Ez azért érdekes, mert 2004 előtt a lakosság teljes lakáshitel-állománya 1220 milliárd forint volt és ennek mindösszesen 1,3 százalékát (20 milliárd forint) tette ki a devizahitelek aránya. 2012-ben a magyar lakosság több mint 6300 milliárd forint értékű lakáshitellel rendelkezett, 2002 és 2010 között a lakossági devizahitelek összege a 140-szeresére emelkedett. 2006-tól drámaian megnőtt az önkormányzatok eladósodottsága is. A szocialista kormányok ugyanis olyan feladatokat róttak a településekre, amelyek elvégzéséhez nem nyújtottak elegendő forrást. Így az önkormányzatok teljes kötelezettségállománya 2002 és 2010 között 300 milliárd forintról 1400 milliárd forintra nőtt. A második...

Forrás: drteny.com
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

entero
Érdekes, én már mióta ezt mondom, mármint, hogy a devizahitelesek saját magukat sodorták bajba, de mindig le lettem hurrogva. Gondolom, most, hogy Bajnai mondta, már egyetértenek vele sokan.
dr lóherre
Ez így igaz. A polgárok és az önkormányzatok a kisebb kamatú, de kockázatosabb devizahitelt vették fel. A polgárok csak a saját anyagi helyzetüket kockáztatták, de az önkormányzatok a Magyarország lakósságának közös vagyonát kockáztatták.
melyik a nagyobb bűn? Ki gondolta, hogy a svájci Frank így megerősödik, szerintem senki.
A többségbe lévő fideSSes önkormányzatok se gondoltak erre, mert hát gondolom, hogy nem szándékosan vették fel a svájci Frank alapú hiteleket. Ha ez így van akkor ki a hunyó. .
coni
Annak idején nagyon sokan figyelmeztettek a devizahitel veszélyeire, csak az nem hallotta meg aki nem akarta. Természetesen a válságot senki nem láthatta előre, azt pláne nem, hogy a Forint ennyit romlik.
Vannak emberek akik soha nem adósodnának el jobban, mint amennyi tartalékot ha kell elő tudnak húzni.
Becsülendő, hogy Bajnai kilép ebből a sok évtizedes hagyományból, hogy demagóg hazugsággal nyerjük el a választók kegyeit.
zipper
csak a szokásos hírhedt magyar kapzsiság, a " megmutatom, hogy nekem is lesz Toyota RAV-om, nem csak a szomszéd Józsinak " típusú beszopás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.