A költségvetés helyzetét javítaná Orbán Viktor a reklámadóval, melynek szerepet szán kikerülésünkben a túlzottdeficit-eljárás alól. A kormányfő az adó paraméterezésétől függően könnyen hazavághatja a médiapiac egyes szereplőit, és Brüsszelre hivatkozva korltátozhatja a médiaszabadságot. A bejelentés legalább olyan fricska, mint a tranzakciós adó vagy a szektorális adók esetleges megemelése. Új adó bevezetéséről beszélt Orbán Viktor Brüsszelben: a reklámadó ötlete már korábban felvetődött, de nem lehet tudni, hogy a bedobott javaslat most mire és kikre vonatkozik. A kérdés az: Orbán a cégek reklámköltését szeretné-e megadóztatni (azt nem egyszerű), vagy a hirdetési bevételre szert tevő médiavállalkozások árbevételére utazik.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
na, már csak a trafikban lehet majd újságot kapni.
De azért a viccet félretéve... a lapker szív dobog(ott)... ehhez azért lesz egy-két szava a hds group-nak is. Gondolom, nem tudja senki, hogy az micsoda.
spu00
Az EU-nak nem elég amit a kormány benyújtott , pedig az elmúlt három évben mindig az jött be amit igértek, az EU számai meg mindig túlzottak voltak, tehát teljesen mindegy, hogy miről ad további elvonást, úgy sem kell igénybe venni, de az EU-nak el kell fogadni, s ez a multikat fogja idegesíteni.2012-ben is az EU kényszerítette ki az 1,9%- hiányt, elég lett volna a 3% is, s a különbség elmehetett volna beruházásra.Tehát gondolkozzanak mielőtt véleményeznek.
kkalman
Sikerül neki még mindig újabb és újabb rétegeket találni, akikbe még nem rúgott bele.
csikknorisz
A túlzottdeficit-lópikulára hivatkozva akármilyen újabb sarcot be lehet vezetni, és közben lehet az unijóra mutogatni. Ügyesek, itthon pedig megetetik a jónéppel, hogy Brüsszel miatt van. Hagyjuk már a rizsát, 9 éve EDP eljárás alatt vagyunk, oszt' ki nem szarja le? Emiatt kell kisütni a jónép nem létező zsírját is, mert nekik ez presztízskérdés?
csikknorisz
Ez egyáltalán nem olyan kurvafontos dolog, mint ahogy beállítja a kormány, hogy bármit fel lehet, és fel is kell áldozni emiatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.