A fővárosi 6-os villamoson tüntetett a dohányárusítási jogok elosztása ellen a Demokratikus Koalíció (DK) mintegy két tucat aktivistája pénteken. Varju László, a párt politikusa a koncessziós szerződések megkötésének megakadályozására szólította fel a kormányt.

A független országgyűlési képviselő a villamos Széll Kálmán téri végállomásán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az "intézményesített állami Fidesz-korrupció ellen" tiltakoznak, ami családokat tesz tönkre.

Trafikmutyi: a 6-os villamoson tüntetett a DK

Ezt követően Varju László és az esemény előtt kiosztott táblákat tartó, főleg idősebb aktivisták felszálltak a 6-os villamosra, amellyel a vonal végéig, a Móricz Zsigmond körtérig utaztak. Az út alatt a korábbi demonstrációkról már ismert "A Fidesz súlyosan károsítja Ön és környezete megélhetését", "Nemzeti Maffia Zrt.", "Mutyifilter", illetve "A haveroknál minden dohány" feliratú tábláikat a villamos üvegéhez nyomták, hogy azok kívülről jól olvashatóak legyenek.

A táblákat folyamatosan "poggyászoknak" nevező Varju László egy kérdésre azt válaszolta, nem kértek engedélyt a demonstrációra. Hozzátette, van jegyük, a táblák pedig méretükben megfelelnek a közlekedési eszközökre felvihető poggyászoknak.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
Érvényes bérletük, ezen a villamoson kezelt menetjegyük volt egyáltalán?
Mert a tülökorrú főnökük annak idején a köcsög-fiesta után bliccelni akart a Mill.FAV-on újabb nevén az M1-en a nejével együtt!

Csak lebukott és utólag fizette be a taksát.
Kérdés, hogy a BKV kirótta-e rájuk a pótdíjat - ahogy azt az átlag magyar honpolgár esetében teszik?
bretagne
@lbs: Volt jegyük. A híradóban mutatták, kezelték is.
lbs
@bretagne
Különben rosszul láttad. Felszállni ugyan felszálltak, viszont nem kezeltek jegyet.
Ez akkoriban a médiák egyik híre volt és ennek a hatására - pótlólagosan - intézkedtek a befizetésről
lenhardtibolya
A többi utast nem zavarták ezek a tüntetők? Bevallom, ha én éppen akkor utaztam volna ezen a vonalon, cseppet sem örültem volna az DK-s agymosásnak, mert egyszerűen nem érdekel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.