A rezsicsökkentés kedvező hatása mellett a háztartások többsége folyamatosan különböző takarékossági praktikákkal igyekszik csökkenteni kiadásait. A módszer az élet minden területére kihat. . Mindenkinek megfogadásra ajánlott spórolási technikákat taglal a cikk, ezért nem árt figyelmesen elolvasni és megfogadni tanácsait

Forrás: bama.hu
Feltöltő: dubitus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
Főképp az utolsó bekezdést kell komolyan venni!
.
A cikk íróját ne szapuljátok, neki is vigyáznia kell munkahelyére, ezért gyakorolnia kell az öncsnzurát!
.
Viszont - különös tekintettel a cikk utolsó soraira - van még egy pár javaslatom a nyaraláson spórolásra:
- az első pár nap kirándulásai után maradj otthon, váltsd le eddíg nézett TV-csatornádat az M1-re és nézzed-hallgasd, milyen jól élsz! Mi minden hasznod származik abból, hogy nem mentél idegen helyekre, főképp nem külföldre, ahol a helyiek karattyolásából egy szót sem értesz;
- ha megúntad a környékeden barangolást, végy egy bulvárlapot és nézegesd a celebekről szóló cikkek képei, látsz szép idegen tájakat;
- ha kis faluban laksz, ahol még étterem sincs, vegyél egy konyhaművészeti magazint, a zsíroskenyered mellé ézelcsodák képeit nézegetheti az egész család;
- milliókat spórolhatsz azzal, hogy nem utazol el 2-3 hétre Hawaii-ra;
- nem kell megvenned a havi gyógyszereid, nem szabad rosszul érezned megad, hiszen az általad választott módon nyaralsz!
.
Hát - egyelőre ezek a javaslataim, de mindenki úgy töltheti el szabadsága idejét, ahogy a neki járó lehetőségek engedik.
Senki ne gondoljon feketemunkára, mert igaz, az a család anyagi helyzetén segíthet, de tönkreteszi a nyaralást!
csikknorisz
@dubitus: Tényleg, milyen jó ötlet. Innen az Alföld közepéről sokba kerül eljutni a hegyekbe, ha emelkedőn, vagy lejtőn akarok gyalogolni, kimegyek ide a vasúti felüljáróhoz, aztán járkálok rajta oda-vissza. Mennyit megspóroltunk volna tavaly is, ha oda megyünk a Mátra helyett. :)
human
A fűtés tekintetében a rezsicsökkentés felszíni kezelés. A házak hőszigetelését kell támogatni és így tartósan akár 30%-os megtakarítás érhető el. Ezzel szemben a rezsicsökkentés bármikor visszavonható, nem takarít meg energiát, növeli az energiafüggőséget, esetenként túlfogyasztásra is ösztönöz.
human
Ahol költségelosztó méri a fogyasztást, ott a szellőztetéssel vigyázni kell. Ha télen sokáig nagyra nyitjuk az ablakot, a mérő irreálisan megugrik. Ezért csak résre nyitva szellőztessünk és rövidebb ideig, de többször egy nap.
Ennek oka, hogy a mérő a radiátor és a szoba közti hőmérséklet különbség alapján mér. Mikor az ablakból a mérőre rázúdul a nagy mennyiségű hideg levegő, a mérő azt hiszi, hogy egy 10 fokos lakást kell fűtenie a radiátornak.
Nakimaga
Úgy döntöttem májustól nem fűtök,mert takarékoskodom !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.