Szeptember végén véget ér az idén 175 éves Budapesti Vidámpark története. Harmincöt faluból ezer hátrányos helyzetű gyermek érkezett egy májusi vasárnap reggel a Vidámparkba, ahol a Gyermekétkeztetési Alapítvány látta vendégül őket ebédre és önfeledt szórakozásra. Közösen alkalmi versikét adtak elő. Az első versszak így hangozott: "Százezer Gyermek és százezer szív/ mindenkit szólít és imára hív./ Segíts, hogy holnap is legyen nekünk/ valami kevéske, amit együnk. " A rímek szomorú aktualitása, hogy a Tárki néhány hete publikált jelentése szerint Magyarország népességének 46%-a él a létminimum alatt, ráadásul a gyermekek helyzete a legrosszabb a korcsoportok közül: a szegénységben és kirekesztettségben élők 52%-a gyermekkorú. http://www. 168ora.hu/dolcevita/ingyen-vidamparkban-113827.html A Vidámpark szeptember 30-ával szűnik meg a Városligetben.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Nem pénzügyi okokból zár be az idén 175 éves vidámpark. A valódi ok a terület átadása az Állatkertnek. Az állatkert fejlesztése önmagában még üdvözlendő cél lenne, ha lenne rá pénz, illetve kész koncepció, de ezek közül egyik sincs meg.

A számok még inkább sántítanak. A Budapesti Vidám Park Zrt. jövő évi üzleti tervében 50-100 millió forintos hiány szerepel, ennyit kellene a fővárosi önkkormányzatnak beletennie a cégbe ahhoz, hogy a vidámpark tovább üzemelhessen. A főváros ehelyett bezáratja 490 millió forintos költséggel, miközben tudható, hogy az állatkertnek nincsenek saját forrásai az új terület kialakítására, így az akár évekig üresen állhat.

Egy nagyvároshoz hozzátartozik a vidámpark.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.