Heller Ágnes több Veszprém megyei középiskolában tartott angol nyelven előadást az etikáról. A tervek szerint a „turné" első állomása lett volna az almádi Magyar-Angol Tannnyelvű Gimnázium, de azt az intézmény vezetője nem engedélyezte - értesült a veol.hu.

Így végül a filozófus először Veszprémben beszélt angol nyelven az etikáról, majd Várpalotára látogatott, ahol a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskolában az „Etikáról és erkölcsről" címmel fejtette ki gondolatait.

Az almádi gimnázium igazgatója a veol.hu kérdésére azt mondta, valóban megkeresték a szervezők, ő saját hatáskörében döntött arról, hogy nem adnak helyt a rendezvénynek. Gránásiné Bácsi Tünde hozzátette: a tervezett rendezvénnyel kapcsolatban érkeztek hozzá szülői vélemények, amelyek hatására hozta meg döntését, hogy ne tartsák meg az angol nyelvű órát.

A balatonalmádi gimnázium korábban arról híresült el, hogy az országos diákdemonstrációk idején „az ötvenes évekre jellemző módon" hallgatott ki tanárokat és diákokat. December a gimnázium tanárai és diákok szülei nyílt levélben kérték emiatt az intézmény vezetőjének leváltását Hoffmann Rózsától. Azt írták, Gránásiné Bácsi Tünde mint vezető és pedagógus hitelét vesztette, és a kialakult helyzetben a további magas színvonalú, eredményes oktatói-nevelői munkát a vezetésével nem látják megvalósíthatónak. A gimnázium diákjai felháborodásukat kifejezve december 19-én sorfallal fogadták tanáraikat az iskolánál - írja a Hir24.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

profon
Ez nem az ötvenes évek ,hanem az Orbán éra !!! Ne keverjük a kettőt mert az előző részben kényszer alatt cselekedett a mostani önszántából diktatúra :(
lbs
Jól tette!
A világ pocsékja kinézetű hungarofób libsi banya, ne zagyválja a jobb sorsra érdemes tanulóifjúság gondolatvilágát?
(Ha a Grimm fivérek látnák, újraírnák minden valószínűség szerint a Jancsi és Juliska című meséjüket...)
Különben miért is angol nyelven akarta közreadni a sületlenségeit?
Ez itt Magyarország és egyelőre a magyar nyelv a hivatalos kommunikációs forma!
És aki a magyaron kívül pl. németül tanul, vagy oroszul az ki lett volna rekesztve?!

Ez mellékesen nem volt más mint alig rejtett szegregációs kísérlet!
QQCSI
@lbs: Gondolom, erre mondják, hogy:
Audiatur et altera pars.
Nem mellesleg: egy két tannyelvű iskolába azért íratják be a szülők a gyereküket,
hogy a magyaron kívül profi módon sajátítson el egy másik nyelvet.
Több két tannyelvű iskola létezik. Feltételezem, hogy ebben az iskolában nem németül,
hanem angolul tanulnak.
profon
@lbs:" Ez mellékesen nem volt más mint alig rejtett szegregációs kísérlet!" Ez aztán a tipikus fideszes észjárás . Csak gratulálni tudok ,hogy pár év alatt elsajátítottad és ilyen magas szinten űzöd is !
Dr.luigilongo60
@lbs: Olyan végtelen ostobaságokról teszel itt tanúbizonyságot, hogy az ember esze teljesen megáll.Vak gyűlöletedtől már nem vagy képes az emberi gondolkodásmódra, elvesztetted a realitásérzékedet, a mániákus paranoia gyógyítható, fordulj orvoshoz sűrgősen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.