Ma este 18 órakor "otthon, baráti körben, szervezetten vagy szervezetlenül" minden gyermek "határon innen és határon túl" énekelje együtt az Összetartozás Dalát - ennek a felhívásnak a kihirdetésére kérte az iskolaigazgatókat és a pedagógusokat körlevélben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára - olvasható a Népszava oldalán.

A kezdeményezésről és az emléknapon tartandó egyéb állami rendezvényekről egyébként a kormánypárti Magyar Nemzet fizetett kormányzati hirdetésben is beszámolt, a másik három országos napilapról azonban "elfeledkezett".

"Kórustag ugyan soha nem voltam, de annak örülök, hogy végre tananyag Trianon" - mondta a lapnak Répássy Róbert, a KIM államtitkára. Hozzátette: fontos, hogy a magyar oktatás része lett az, amiről évtizedeken át hallgattak és fontossá vált a nemzeti összetartozás.

Bár az államosított iskolák diákjainak közös "énekeltetését" nem hozta szóba a parlamentben tegnap Hiller István, az MSZP-s oktatáspolitikus - Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterhez intézett - interpellációjában a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését bírálta. Hiller szerint soha nem működött még ennyire központosított rendszer a közoktatásban, amióta önálló magyar tanügyigazgatás létezik - írja a Népszava.

Az értékekkel nem lehet játszani - jelentette ki lapunknak a fideszes Iván László a közös énekléssel kapcsolatban. A képviselő nagy hibának tartja, hogy a nemzeti gyásznapon Bartók és Kodály műveit háttérbe szorítva most született dalt énekeltetnek a diákokkal, ráadásul "az egyik frissen kinevezett államtitkár feleségének a művét". A fideszes képviselő azt sem érti, miért nem bízzák a fiatalokra, hogy akarnak-e énekelni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/480205_132711310209134_1749803594_n.png

Orbán Viktor 1990. Június 4-én kivonult a parlamenti ülésteremből a trianoni megemlékezés, egyperces néma gyásza alatt. Egyedül a FIDESZ hagyta el a termet:
1990. június 4-én Szabad György, az országgyűlés elnöke a parlament jegyzőkönyve szerint felszólította az országgyűlés tagjait, hogy a trianoni gyászos évfordulón egyperces néma gyásszal emlékezzenek a képviselők. A Fidesz kivonult.Olvassa el a parlament jegyzőkönyvét! ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõtársaim! Mindenekelõtt jelenlétellenõrzést tartunk. Kérem képviselõtársaimat, nyomják meg az "igen" gombot (308). A tábla 308 jelenlevõ képviselõt mutat. A bejelentetten távollevõ képviselõ száma 13. ÁIlamtitkáraink közül többen feltartották kezüket. Kérem, ismételjék meg (6). Azokról az államtitkárokról van szó, akiknek jelenlegi ülõhelyén a képviselõi gomb megnyomására nincs lehetõségük. Ezek szerint a jelenlevõk száma 314-re módosul. Köszönöm. (és itt jön a fontos rész - a szerk.) Tisztelt Képviselő Társaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselő társaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselő társaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a Fidesz képviselői kivonulnak.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
Ezek teljesen betegek! A f@sz kivan már ezzel a megalomániás ürgével és a sleppjével!
kkalman
Várom a TEK-et és a fekete autót, mert este hatkor nem énekeltem ezt a...
...mijafaszomisezt. /dajcstompika/
JAJMÁR
@leszúrt rittberger: eddig is az volt, hogy is lehetett volna kihagyni??? !
JAJMÁR
@JAJMÁR: Mármint Trianont, benne van a tananyagban, és a töri könyvekben. 1990 óta több lecke és több órai anyag! Természetesen tanulták a gyerekek általánosban és középiskolában is.
bretagne
@bretagne: Ehhez nem fér kétség. Inkább azt énekelnék!
A Tündik bündije
Nem énekeltem. Szánom-bánom, de ez van.
Erre reggel máris követett egy nagy, fekete terepjáró... semmi jót nem akarhattak, mert ült benne egy láthatóan vak komondor is. Még jó, hogy sikerült őket leráznom azzal, hogy közöltem, nem vagyok Jedi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.