Csehország, Szlovákia, Ausztria és Magyarország fővárosait sokszor úgy emlegetik, mint egymás versenytársait, illetve együttműködő partnereit. Prága, Pozsony, Bécs és Budapest fejlettsége gazdaságilag messze az uniós átlag feletti, Magyarországon és bizonyos mértékben Szlovákiában viszont túlzottan fővárosközpontú az ország gazdasági struktúrája. Pozsony súlya is nagy, de Magyarország esetében kis túlzással élve azt mondhatnánk, hogy Budapest nélkül – leszámítva pár ipari központot – gazdaságunk nem létezne.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nem fordítval???Magyarország nélkül Budapest nem létezne!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
A statisztika senkit ne tévesszen meg. Budapesten egy irodába akár 10 cég is be lehet jegyezve, ami valójában vidéken működik, de az adót így a fővárosban fizeti meg. Ezt szemérmesen el szokták hallgatni mikor azzal kell példálózni, hogy BP mennyivel járul hozzá a GDP-hez.
bakegya
@human: azért néhány cég a bokor alatt is elfér,falun is.Nálunk a "közút" egyik fele az önkormányzóké a másik felén meg a fishwasser sittröszt működik vagy húsz éve./de senkit nem zavar a közlekedésben sem.Hogy hol és kinek adózik azt ne kérdezd!/
dr. prédikátor
Nem fordítval???Magyarország nélkül Budapest nem létezne!!!
lacika1ö
Na ezt nem tudtam, de lehet hogy a Kossuth téren aratják a búzát.
kukac50
A Magyar gazdaság és a vidéki Nép nélkül Budapest megszűnne létezni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.