„Cselekedetemre nincs mentség, és nem is az a szándékom, hogy tisztára mossam magam, bemocskoltam mindazt, amit közel húsz év alatt tettem" - közölte az Indexszel a villamosvezető, aki hétfő este megpofozott egy terhes kismamát, mert az a járműve elé lépett.

„Tudom, hogy én nem az az ember vagyok, aki azt a pofont adta" - mondta lapunknak a villamosvezető. „Nagyon kihegyezett helyzet volt, csak azt tudtam, hogy itt nem tudok megállni" -, idézte fel a fékezés előtti másodperceket.

„Becsuktam a fülemet, és vártam a koppanást." Mint mondta, nem azért szállt le, hogy megverje a nőt, hanem azért, mert azt hitte, hogy alatta vannak. „Úgy szálltam ki a fülkéből, hogy két embert megöltem, Úristen, alattam vannak, gondoltam".

„A villamos előtt azt láttam, hogy a két nő vigyorog a helyzeten, sőt az egyik a középső ujját is bemutatta" - emlékezett vissza a férfi. „Akkor csattant el a pofon", viszont anyázásról szó sem volt - mondta a vezető az Indexnek.

Ahogy azt hétfőn a Propeller is megírta, hogy hétfő este 6 óra előtt két hölgy a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé lépett a tilos jelzés ellenére. A járművezető a baleset elkerülése érdekében azonnal vészfékezni kezdett.

Az ekkor már a járdaszigeten álló két szabálytalanul közlekedő hölggyel a villamosvezető hangos szóváltásba keveredett. A jármű vezetőjének - a gyors reakciónak és a sikeres vészfékezésnek köszönhetően - ugyan sikerült elkerülni a tragédiát, azonban az átélt ijedtség hatására, hirtelen felindulásból arcul ütötte a gyalogost, aki - saját bevallása szerint - nem az ütés erejétől, hanem a hirtelen sokktól térdre rogyott és elkezdte fájlalni a hasát.

Ekkor derült ki, hogy 6 hónapos terhes, ezért mentőt hívtak hozzá, s a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A járművezető az eset után azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból és intézkedést kért. A hatóságokkal és a BKV helyszínelőivel szemben végig együttműködő magatartást tanúsított. A villamosvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztettük. A vizsgálat folyamatban van.

A három éve Magyarországon élő brit nő az Inexnek kedden azt mondta, hogy reflexből nézett a rossz irányba, és szerinte egyáltalán nem igaz, hogy a fékezéssel megmentette volna a vezető az életét, hiszen visszaléptek a padkára. Nem szeretné, ha a pofozkodó BKV-s börtönbe kerülne, ezzel együtt feljelentést tett.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
A nő azzal védekezett, hogy reflexből jobbra nézett, mert brit... na menj a pi...
Ennyi a védekezés? Nos, lehet, hogy én vagyok a hülye, de a piros jelzés tudtommal mindenhol piros jelzés. Lehet csak jobbra nézni, de csak zöld lámpánál (és akkor is ajánlatos mindkét irányba). Úgyhogy ezt a védekezést buktad husi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
Engem - mint műszaki embert - érdekelne, hogy milyen alapon állítják a hölgyek, hogy nem vészfékezett a villamos vezető?
valakiaki
Ez alapján úgy tűnik, jogos volt a pofon!
pacsni
@valakiaki: szerintem igen, sot keveset adott.
laszlobihari
A régi kabaré szám után szabadon, "Megbüntetem mert csak egyszer vágta pofon!"
drficsor
Tököm kivan az ostoba jogszabály értelmezőkkel.
No és mi van, ha a fékezés következtében, 3 utas súlyosan megsérül, egy nyugdijas combnyaktörést szenved, egy kismama elvetél.
Ilyenkor hogyan itélkezne súttyó LovagNemesVitézzy .

Ha nem tetszik a brit picsának menjen vissza, vagy Angliába, vagy a járdaszigetre...

A fickót meg megdicsérni és nem kirugni.
Megmentett 3 életet..
Darthon1
Nos itt egy közúti veszélyeztetés, vagy akár a közérdekű üzem megzavarása áll szemben a könnyű testi sértéssel. Bár alapból elutasítom az agressziót, de most helye volt és a vezető mellé állok. Aki látott már közúti balesetet, amely halállal végződött, az tudja miről beszélek. Egyszer éjjel jöttem hazafelé a családommal autóval és az oda-vissza négysávos úton láttam egy embert aki integetett. Ahogy közeledtem felé egyre jobban bejött a sávba, a végén vészfékezéssel álltam meg, mert már a szembejövő sávban integetett és nem lehetett kikerülni. Nos kiszállás után közölte velem, hogy ő csak stoppolni akart, mert a cimborájával sokáig ivott és lekéste a buszt. Ekkor kapta az első pofont. Szerintem vannak helyzetek amikor Makarenkó szelleme simán belefér a nevelésbe. Ha a villamoson egy kilenc hónapos terhes nő ez miatt a ganyé brit szuka miatt elveszíti a gyerekét, most mindenki őt szidná. Én rúgtam is volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.