Magyarország az üzleti élet szereplőinek a szemében durván lecsúszott. Nemcsak hogy visszaesett a versenyképességben, hanem kategóriát váltott, ma már nem Csehországgal, hanem Bulgáriával és...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
A Világgazdasági Fórum (WEF) versenyképességi rangsorában 144 ország szerepel, s 111 mutató alapján képzik. Ebben tavaly év végén Magyarország a hatvanadik helyet tudta már csak megszerezni. 2001-ben még a 29. helyen szerepeltünk, s az elsők voltunk a rendszerváltó országok között.
SLAakku
"Magyarországon nincs konszenzus abban sem, hogy milyen irányban kellene tovább haladnunk. Az egyik tábor egy szakmunkásokra és alacsony hozzáadott értékre alapozott jövőt lát Magyarország számára, míg a másik inkább egy innovációalapú, nagy hozzáadott értékű szerepet tartana tanácsosnak"
dzurinda
@SLAakku: Én a másodikra szavazok (innovációalapú, nagy hozzáadott értékű szerep), de ezt nem csupán a diplomásokkal kell elérni, a szakmunkásképzésben is magas színvonal kell. Ehhez azonban jóval több pénzt kellene tenni az oktatásba. Ja, hogy éppen kiveszik a pénzt az oktatásból? Ebben az esetben ne is csodálkozzunk, ha maradunk a béka feneke alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.