„A korábbi magyar miniszterelnök 1989-ben a vasfüggöny lebontásában résztvevő kommunista vezetők egyike volt”. Vezető nyugati hírügynökségek a 81 évesen tegnap elhunyt miniszterelnök haláláról.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"1989. június 27-én, Horn – az akkori külügyminiszter, szimbolikus lépésként – osztrák kollégájával, Alois Mockkal együtt vágták át a két ország határán lévő szögesdrót-kerítést – írta a Reuters hírügynökség. A történelmi pillanatot rögzítették a világ médiáinak kamerái. Európa újraegyesítésében játszott szerepe ugyancsak elismerést váltott ki külföldön, különösen Németországban. Horn döntése hozzájárult az európai kommunista rezsimek dominószerű összeomlásához és a Berlini Fal leomlásához.

1990-ben Horn Gyulát kitüntették a tekintélyes Charlemagne-díjjal, amellyel Winston Churchill, Helmut Kohl volt német kancellár és Vaclav Havel volt cseh elnök munkásságát is elismerte a díjat adományozó Aachen német város – emelte ki a Time magazin."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.