A jelenlegi 7,2 milliárdról 9,6 milliárdra növekedhet a Föld népessége 2050-re az ENSZ új számításai szerint. Az új előrejelzés 300 millióval magasabb a korábbinál. Azt azonban ne gondoljuk, hogy...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Az alapjövedelem olyan jövedelem, ami feltétel nélkül minden állampolgárnak jár. Nincs szociális szükségállapothoz vagy munkavégzési szándékhoz kötve. Ugyanakkor megszűnne minden olyan szociális támogatás, ami ma a munka megadóztatása által van finanszírozva, mint pl. a munkanélküli segély, gyereksegély, családi pótlék stb.



Ilyen értelemben az alapjövedelem a szociális támogatási rendszer továbbfejlesztése, de ugyanakkor ennek mai változatához semmi köze. Ez nem állami gondoskodás, hanem állampolgári jog. Ennek összege olyan szinten kell legyen, hogy biztosítani tudja az egyén létét egy kulturális szinten. Nemcsak a test életben tartására kell elegendő legyen, hanem az ember alapvető szellemi igényeire is. Az alapjövedelem a bölcsőtől a koporsóig minden állampolgárnak járna.

alapjovedelem.hu/index.php/gyik
gabrella
@SLAakku: Ha nem lennének a hatalmas vagyonok pár ezer ember kezében,akkor jutna is.
SLAakku
@gabrella: Ha eljon az ehseglazadasok ideje talan megvaltoztatjak az elosztast ezek a gazemberek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.