Július 1-jén hatályba lép az új, a jelenleginél több tekintetben szigorúbb büntető törvénykönyv (Btk.), amely egyes bűncselekményeknél 12 évre szállítja le a büntethetőség korhatárát, szigorít egyes büntetési tételeket, bevezet új büntetési nemeket, például az elzárást, új bűncselekményként a jogellenes termőföldszerzést és a gazdasági csalást, a drogfüggőkre vonatkozó speciális, enyhébb szabályok megszűnnek, és szigorodik az ittas vezetés szabályozása is.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
@ziziplanet: Hát legyen úgy. Én nem ítélem el a gyereket, mindig a felnőtt a hibás.Ha egy csokira van szüksége még az is lehet, bárki megveszi neki. Régen én is segítettem ki a pultnál gyereket.
Az nem normális ha e miatt börtönbe küldik őket. Sőt mondhatnám vérforraló még ha cigány is a gyerek. A fentebb leírtak miatt.
Nem tudom miből vetted ki,hogy börtönbe küldeném a gyereket?
Törölt felhasználó
@gabrella: pont ez a lényeg, hogy egy gyerekben sokszor, nincs különbség csoki, pia, ellopott ladik, stb morális és erkölcsi különbségek között, hiszen egy rosszul szocializálodott gyerekről van szó. Persze ez lehet nevelés beli hiány, de rossz gyerekkor, elvált szülő, elhizás kompenzálása, közösséghez való tartozás kifejezése...stb, stb,stb.. A gyerek nem fenlőtt és kész, ezt kéne megérteni a hozzá nem értő, nem szakpolitikusainknak..
gabrella
@ziziplanet: De a felnőtt aki odaküldi a gyereket? Azzal mi van, azért valahol határt kell szabni annak. A rendőrség dolga kideríteni hogy ki volt az. De azt viszont büntetni.Vagy szülőt vagy nevelőt,mert azért a gyerek valakinek a felügyeletére csak van bízva!
Törölt felhasználó
@gabrella: Ennél jobban nem tudom kifejefteni ezt, Úgy hogy bekopzom az elöző posztomat mégegyszer: "pont ez a lényeg, hogy egy gyerekben sokszor, nincs különbség csoki, pia, ellopott ladik, stb morális és erkölcsi különbségek között, hiszen egy rosszul szocializálodott gyerekről van szó. Persze ez lehet nevelés béli hiány, de rossz gyerekkor, elvált szülő, elhízás kompenzálása, közösséghez való tartozás kifejezése...stb, stb,stb.. A gyerek nem fenlőt és kész, ezt kéne megérteni a hozzá nem értő, nem szakpolitikusainknak..
"

"a szülőnek, mint gondviselőnek meg kelljen tériteni a kárt és ennyi... A sokadik ilyen után, pedig gyámügyi figyelmeztetés és után pedig gyámügyi elhelyezés...Ez lenne a normális:)"

Az a legnagyobb baj, hogy ezt nem kell érteni az átlagpolgárnak, mert ez szociálpszichológia, viselkedészavar, társaskapcsolatok, blablabla. Szóval szakemberek kellenek ide és hagyni kéne hogy végezzék a munkájukat, nem tirpák politikusoknak kéne populista döntéseket hozni...
entero
Nagyon helyes. Talán így nem fognak engedelmeskedni a felbujtóiknak, mert félni fognak a börtöntől.
mátmar
Be kell vezetni, hogy az "eredendő bűn" is büntethető legyen Vagy az országhatárra kiírni, hogy BÖRTÖNORSZÁG. Nagy Vezérünk és bandája meg a smasszerek. Igaz, hogy a jobb érzésü emberek már most is úgy érzik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.