Pofátlan netszolgáltatók országa vagyunk, ez már bizton kijelenthető! De meddig mehetnek el a pökhendi cégek az ügyfelek lehúzásában? Kérdés, hogy a "fogyasztók" mikor elégelik meg, hogy horribilis összegért egy nagy hulladékot kapnak, az viszont szintén biztos, hogy a gyenge jogszabályok a szolgáltatóknak dolgoznak.

Forrás: ctrlma.hu
Feltöltő: azandras
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
azandras
Na ezt én is beszívtam, a kapcsolódó cikket is érdemes elolvasni, egy durva pofátlanság van ott is ecsetelve...
latorkuvasz
jaja, jó kis átverés ez
a hétvégén voltam gödöllőn, ott is csak edge kapcsolat jött össze
benn a városban, nem kinn valahol a tanyán
szóval ennyit erről, ez még a jövő zenéje
hmolnarj
Tudom, hogy nem leszek népszerű, DE tessék hozzászokni a szerződések alapos áttanulmányozásához, s ne csak akkor vegyük elő az ÁSZF-et, ha már megtörtént a baj. A másik: nagyon ritka esetben - fájlmegosztást kivéve - nem elegendő az 5 GB forgalom. Nem a mobilinternettel nem nőt még fel, hanem a fogyasztók a használatához.

Ui: egyik mobil szolgáltató érdekeltségi körében sem tartozom, csak már dühít sokaknak a kétszínűsége, amikor nyavalyognak az 5 GB korlátom, mikor elfelejtik az e fölötti forgalom sok esetben illegálisnak minősül. (persze néhány példától eltekintve)
latorkuvasz
nem is erről beszélek, hanem a sávszélességről
hsdpa - na ez nincs. 3g is csak nagyobb városokban
de én átolvasom a részleteket is, ezért nincs nekem :-)
amit használtam, az egy kölcsön cucc volt
hmolnarj
latorkuvasz: a belinkent anyagra értettem főleg, amit írtam. Persze az ÁSZF-ben benne van mindig egy minimum érték (ami tényleg általában nagyon kicsi) amit vállalnak, de abból nem szabad kiindulni. Mindegyik szolgáltató oldalán fent van a térképük, hogy hol elérhető a 3G. Ha nem sűrű lakott területen fejlesztik a tornyot (ha egyáltalán fejlesztik), ott nagyobbra veszik a cellát, ami kisebb sávszélességet eredményez. Persze ez pl a belvárosba kicsire van véve, de minél többen hasznának egy antennát, annál jobban oszlik a jel. A mobilinternet munkára való szerintem semmi másra. Ahhoz általában elegendő a sávszélleség.
hmolnarj
Egyébként a témába vág Sera blogbejegyzése. Tessék olvasni, hátha ötletet ad :)

www.isite.hu/hirek/hogyan_szabadulhatunk_meg_ingyen_a_husegszerzodestol
azandras
@hmolnarj: Teljesen igazad van, hogy minden szerződést és a ferltételeket tüzetesen át kell nézni! Jogos! Itt viszont nem erről van szó, nomeg nem az 5 GB adatforgalmi korlátról! Az teljesen rendben van, hiszen ezt írja alá na páciens, amikor szerződik, ha túllépi fizet mint a güzü!

Egyébként érdemes hozzátenni, hogy számtalan esetben történnek olyan túlszámlázások, amelyek teljesen alaptalanok, és a szolgáltató abban bízik hogy az ügyfél annyira beszari, hogy nem jár utána(persze aki hülye haljon meg!) Vuszont én ismerek olyan esetet, amikor olyan időszakért száláztak, amikor az ügyfél nem is használhatta a netet, mert külföldön tartózkodott, a modem meg le volt kulcsolva a fiókba....

A Másik: én egy vidéki nagyvárosban lakom, ahol elvileg fullos a szolgáltatás, legalábbis annak kéne lenni, ehhez képest néha olyan lassú, hogy ide alig birok felméászni 10 perc alatt, pedig én pl dolgozom ezzel a nettel, nem filmeket töltök...
hmolnarj
azandras: meg lehet kérdezni, hogy ez melyik szolgáltató? Nem lehet, hogy valami leárnyékolja a jelet? Mondjuk gyakori, hogy a reklámokban hangoztatott sávszélességi adatok helyett 128-200 Kbit/s jön, sajna sok helyen nem fejlesztik a tornyokat.
azandras
T-Mobile a szolgáltató, egyébként nem árnyékolja le semmi, már sok helyen próbáltuk! Én pécsi vagyok, több ismerősöm is használ ilyet, de nekik is hasonlóan rossz a tapasztalatuk!

Egyébként sokszor megfigyelhető, hogy egyik pillanatról a másikra drasztikusan belassul, és úgy is marad órákra, de van amikor kifogástalanul gyors, szóval ennyi nagyjából!
hmolnarj
Akkor ha szabadulni akarsz, marad a fenti blogos módszer :)
kerekesjani
hmolnarj: csak egy megjegyzés, nem kell, hogy torrentet használj, hogy elfogyjon az 5GB. Elég, ha például neten keresztül hallgatsz rádiót, napi 2-3 órát. Vagy azt sem lehet, a pénzemért ?
azandras
kerekesjani:
Az ilyen 5G-s csomagoknál nagyon tisztában kell lenni azzal, hogy milyen tvékenység milyen adatforgalommal jár! A netes rádió marhára viszi a kvótát, de a youtube-ot vagy a videát sem lehet reggeltől estig használni! Skype-olni sem nagyon érdemes...

Én - bár nem vagyok elégedett - de sokat használom ezt a netet(munkára is) és bele szoktam azért férni az 5 gigába...
hmolnarj
Mint írtam: "nagyon ritka esetben - fájlmegosztást kivéve - nem elegendő az 5 GB forgalom". Én is sok példát tudok mondani, hogy mikor kevés. De őszintén a többségnek miként telik be a limit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.