A Demokratikus Koalíció figyelmeztet: a MOL, az E. ON, a Rába után Orbán újabb rögeszméjét készül a mi pénzünkből megvalósítani: a nemzeti, vagyis orbáni bankrendszert. Állami ellenőrzés alá vonják a takarékszövetkezeteket és a Takarékbankot, és beletesznek százmilliárd forintot az adófizetők pénzéből. Magyarország kereskedelmi bankjai jórészt nemzetközi nagybankok leányai, és ez tette lehetővé, hogy a magyar bankrendszer nem szorult állami segítségre, a válságban a magyar bankokat a külföldi anyabankok támogatták. A magyar bankokat nem a világválság, hanem az Orbán-kormány sodorta bajba. Ezért viszik az emberek külföldre a megtakarításaikat. Orbán most az adófizetők pénzéből és a takarékszövetkezetek államosításával valósítja meg álmát, a magyar tulajdonú bankhálózatot. Azt akarja, hogy a pénzpiacon is ő diktáljon, mint a földek és a trafikok elosztásában.

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
@profon: Ezek elérték,hogy ha meghallom,hogy nemzeti,akkor hányingerem lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
@profon: Ezek elérték,hogy ha meghallom,hogy nemzeti,akkor hányingerem lesz.
magyarbakancs
Nem lesz nemzeti húsbolt,kenyérbolt,cipő bolt,?
Segítene valaki nekem terveznék egy nemzeti WC-papírt csak nem tudom kinek az arcképét tegyem -rá.
SwordFish
Attól függ, Demján mit szól hozzá. És eddig nem örül neki. :-)
vidi500
Pedig a kereskedelmi bankoknak is takarékszövetkezetként kellene működni, azaz 100%-os tartalékrátával.
vidi500
@SwordFish: Nem csak Demján nem örül neki, a többi multi bank sem. Akinek a kezében a bank, annak a kezében a hatalom. UZSORACIVILIZÁCIÓ! Ma mi van az állam kezében? Az adóbeszedés joga, meg a társadalombiztosítás kötelezettsége. A többiben csak bábu. Csak a fejem csóválom. Azért marják itt emberek egymást, mert azt hiszik, ha a másik társaság jön vissza, akik eddig voltak, akiknek köszönhető Orbán kétharmada, akkor majd jobb lesz? Nem lesz jobb!!! Ne legyetek már ennyire rövidlátók!
A jelenlegi állam most próbál valami kicsi pénzügyi mozgásteret biztosítani ennek a kifosztott gyarmatnak, visszaszerezni abból valami picit, amit eléggé el nem ítélhető módon elprivatizáltak. Magyarország pénzügyeit, még a pénzkibocsátás jogát is a külföldi magántőke kezébe adták, az uralja! Ki látott már ilyet! Jelenleg ez a helyzet áll fenn! A takarékszövetkezetek úgy jönnek a képbe, hogy az egy valamennyire kiépített hálózat, ami még valamennyire független a jelenlegi pénzhatalomtól. Sokkal olcsóbb egy ilyen meglévő hálózatra rátenni a kezét, mint a nulláról egy újat felépíteni. Így jönnek a képbe a takarékszövetkezetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.