Négymilliárd forintot csoportosított át a kormány a felsőoktatási intézmények finanszírozási problémáinak kezelésére, további félmilliárddal toldották meg a Nemzeti Olimpiai Központ beruházásait, de jutott 400 milló a mezőkövesdi futballklub fejlesztésére is.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) - a kabinet döntésére hivatkozva - szerdán közölte, hogy a kormány hárommilliárd forintot biztosít a felsőoktatási intézményeknek az idei hallgatói normatíva fedezetére. A pénzt a struktúraváltási alapból csoportosítják át. A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint az alapba összesen négymilliárd forintot csoportosítanak át.

A kormány több beruházás támogatásáról is döntött a tartalék terhére. A Nemzeti Olimpiai Központ beruházásához plusz 587 millió forintot biztosítanak, megnövelve ezzel a Nemzeti Sportközpontoknak szánt költségvetési forrást. Ebből beruházásokra eredetileg 4,8 milliárd forintot fordíthattak volna idén, ám ezt most megemelték további félmilliárddal. A Nemzeti Olimpiai Központ-beruházás része egyebek mellett a Puskás Ferenc Stadion és a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok átépítése, továbbá a Körcsarnok és a Millenáris Velodrom felújítása.

A kormány határozott arról is, hogy 475 milliót biztosít a hajdúsámsoni állami köznevelés feltételeinek megteremtésére, iskolaépítésre, de találtak 400 millió forintot a Mezőkövesd Zsóry Futball Club fejlesztésére is, amely most jutott fel története során először az NB1-be, stadionja viszont nem alkalmas elsőosztályú meccsek rendezésére. A Mezőkövesd klub elnöke egyébként Tállai András államtitkár.

Az államtitkár focicsapata annyi pénzt kapott most, mint amennyit a teljes "nem olimpiai" sportszektor kap két és fél év alatt. Az pedig nem száz ember, mint Mezőkövesden a labdarúgók, hanem 40.243 fő. Erről készült is egy infografika .

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Mire lenne elég 400 millcsi ?

-72 új mentőautót lehetne vásárolni

-26 ezer közmunkást lehetne foglalkoztatni egy hónapon át

-800 munkanélküli éves bruttó álláskeresési járadékát ki lehetne fizetni

- 760 pedagógus éves átlagos nettó jövedelmét is fedezné az összeg

- 680 vonulós tűzoltó éves átlagbérére jutna forrás

Sportot űznek a rendkívüli forintosztogatásból

*40 millió: márciusban a MOB "a szövetségek adósságkonszolidációjának felmérésével kapcsolatban felmerült költségeit" kellett fedezni.

*50 millió: Magyar Futball Akadémia. Tavaly decemberben a kormány több tucat határozatot hozott, hogy még véletlenül se tartson meg egy forintot se a rendkívüli tartalékból. Az osztogatás egyik kedvezményezettje volt a Honvéd utánpótlás-nevelő intézménye.

*50 millió: Dunaújváros. A Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület támogatása.

*60 millió: atlétikai nagydíj. Májusban (a most szerdán rendezett) Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj megrendezéséhez járultak hozzá.

*80 millió: úszó vb. Áprilisban az esemény rendezési jogának megszerzésére adott pénzt a kabinet.

*85 millió: versenysportok. Szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériuma számára csoportosították át az összeget, azonban nem konkretizálták, mely sportágak, mely klubjait érinti az osztogatás. Hivatalosan a tavalyi költségvetés maradványait jelölték meg forrásként.

*85 millió, MTK. Májusi támogatás, csakúgy, mint tavaly is.

*212 millió: Nemzeti Olimpiai Központ. A beruházáshoz kapcsolódó előkészítő feladatokat támogatta a kormány.

*400 millió: Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. Az adófizetők a klub "fejlesztéséhez" járulnak hozzá.

*440 millió: 8 sportág. Márciusban az asztalitenisz, az atlétikai, a birkózó, az evezős, a korcsolyázó, a röplabda, az úszó és a vívó szövetség felgyülemlett adósságát fizette ki a kormány.

*586,5 millió: Nemzeti Olimpiai Központ. Ismét kellett némi pénz a beruházás előkészítésére.

*760 millió: sportesemények. Márciusban az...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mátmar
Nincs igaza Szanyi Tibornak abban, hogy a Fideszmaffia talicskával hordja ki a pénzt a zsebünkből! Pótkocsis kamionnal és még útdíjat sem fizet.
Yeromos
A Videotonba ( a nagyvezír kedvenc csapata) milliárdokat öltek bele, meg is lett az eredménye az első nevenincs montenegrói csapat kiverte az Európa kupából. Gyanítom a nagyvezír nem örült neki.
joopapa
@Csodapók: Hú vazze ez a sertés látszik nem éhezik, azért alázta meg az éhség menet résztvevőit.
joopapa
@kata53: Bezárni, egy hónap kenyér víz, könnyebben meglesz az a nyak. És lehet tekerni a nyakat.
JAJMÁR
Ez pusztán azért van, Magyarország jól teljesít. Csak kérni kell... szemtelenül sokat, mert adni van miből, ezt mindenki láthassa :)
(Csak nem az ország tartaléka és jövője porlik éppen?)
crow0131
@szablyafűrész: Ez korrekt összegyűjtés. Használni fogjuk :) Köszönöm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.