A Parlament irodaházát felújító Kipexteam Zrt. is az összeomlás szélén áll: a cég csődvédelmet kért két napra rá, hogy megnyerte a 190,5 millió forintos megbízást - írja a Blikk.

Az ok, hogy éppen az egyik legnagyobb adós, az állam nem fizet nekik. Pedig a kabinet már a kormányváltás után zászlajára tűzte, hogy véget vet a körbetartozásoknak.

Minisztériumok, állami intézmények lejárt tartozása miatt kerültünk nehéz helyzetbe - panaszkodott a Blikknek Virágh István vezérigazgató-helyettes, aki szerint a tárcák is spórolnak a szállítóik kifizetésén. - Van olyan ügyünk, ami több mint egy éve húzódik. Hiába igazolta le az illetékes államtitkár a teljesítésünket, leváltották, és minden kezdődött elölről. Törvényes időhúzás zajlik, csak közben tönkremegy az ember - magyarázta.

- Közbeszerzési pályázaton nyerték a megbízást, és az eredményhirdetést követően értesültünk a tényről - válaszolt a Blikknek az Országgyűlés Hivatala, amely szerint a csődeljárás ellenére a cég végzi a feladatait. A gazdasági tárca mára ígért választ arról, hogyan csökkentené a kormány a kifizetetlen állami tartozásokat.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
De hiszen a kormány fizetni fog... megigérte, úri becsületszóra! :-))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@darwin: Nem fogaj összeszedni magát! Eddig sem tette, csak beszéltek róla,hogy meg kell szüntetni.És tettek valamit ?? Nem.
Eleve 60 napos fizetési határídővel vannak a számlák kiállítva, és azt lehet kifogásokkal tolni.
kukac50
A devizások tartják fent a költségvetést!
pbalage
akkor leírom. A költségvetési egyenleget tavaly úgy módosították, hogy az októberi számlákat már nem fizették ki, áttolták 2013-ra. Most, hogy más f@szával verjék a csalánt, meg küldözgethessék a reklámcetlijeiket, hogy kikerültünk a túlzottdeficit-eljárás alól, még mindig nem fizették ki. (pedig, ha kifizetik, akkor nem kerülünk ki)
darwin
@JAJMÁR: Ezek a körbetartozások mind pályázati pénzek.Vagy a fővállalkozó meglép a pénzzel,/ez a leggyakoribb/ vagy a pályázati pénzek kifizetése akadozik,vagy utó finanszírozott.
@Mobil123: Ha minél többet beszél róla,azt hiszi néhány ember,hogy már meg is oldotta.Pontosan a héten hallottam,hogy Orbán urunk megoldotta a körbetartozásokat,és már nincs is ilyen.Hogy szakadt volna az anyjába a feje.Hű de dühös vagyok.
darwin
@Mobil123: Folyt:Amilyen sokat beszélt a deviza hitelesek megsegítéséről,a hívei azt tudják és mondják,hogy Orbán Viktor megoldotta a devizahitelesek problémáját is.
Mobil123
@darwin: Ezeket nem lehet így megoldani, "csak" beszélni róla . Ne dühöngj , mert ezt soha nem fogja egy kormány sem megoldani hidd el!! Ez kizárólag kommunikációs fogás a fanoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.