Egy 13-15 milliárd forintos zöldmezős beruházásként jön létre Mohács térségében az nagy kapacitású vágóhíd, amelynek egyik befektetője Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója az MTI-nek kedden elmondta: a vágóhíd éves kapacitása egymillió sertés lenne egy műszakban.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hát pont ezért kell tönkretenni a kapuvári, pápai, gyulai vágóhídat. Csányi elvtárs nem szereti a konkurenciát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@nehogymá: 23.05. Ezt átgondolom még egyszer, ígérem. Van miért.
mátmar
Lenne tippem, hogy milyen disznókkal kezdje.
Január
Azért van ebben valami jó is, hogy újra fejlesztik a mezőgazdaság egyes szegmenseit, hiszen, ha a pénz csak a bankban áll, hasznot csak a tulajdonosának hoz.
Itt viszont rengeteg embernek munkalehetőség is. Mohács Baranyában van, ahol azért van egy rendes munkanélküliség is, és azért, ha ez csökken mindenkinek jó. Hisz jól járhat vele a sertéstenyésztő, a vágóüzem és a feldolgozás.
Elkellne az észak- keleti végekre is hasonló üzem, csökkentve a munkanélküliséget, javítva az emberek életkörülményeit.
Hol az az újabb "Csányi"?
tivoli
nehogymá 23.25
.Írásod olvasom, olvasom, s arra jöttem rá, hogy te már a rendszerváltás utáni kor gyermeke vagy.
Ezek a dolgok azelőtt nem egészen így működtek.
Nem nevelésbe voltak kiadva az állatok, hanem azok szaporodtak, s a szaporulatok újra és újra felnevelésével gyarapodtak a gazdaságok.
Az orosz piac bezárása magyarországra tekintettel, kész katasztrófa volt. Óriási felvevő piacot jelentett, ami mivel megszünt, mo-i termelésre sem volt szükség tovább. A nyugatnak nem a mi termékeink kellettek, csak a piacunk. Ők továbbra is vígan termelnek és kereskednek, nekünk meg maradt a kopasz seggünk, meg a megélhetési harc a minden napi kenyerünkért. S azért is keservesen meg kell fizetni, mert semmi sincs ingyen.
Ezért van az óriási állami eladósodás, nem azért mert ez vagy az a kormány ellopta.
Ha most Csányi a befektetése mellé tarós piacot is fog tudni szerezni, akkor üdvözölendő és követendő a többi befektetőnek is, hogy a virtuális pénzüket nem csak a tőzsdén forgatják, ami mint tudjuk, csak egy termék a bankok kamrájában. Értéke csak akkor lesz, ha valódi munka alapú befektetéssé válik.
tivoli
@Január: 09.37

Egyet értek veled.
Valójában egy stadion építése, vagy egy golfpálya létesítése is jó befektetés és munkalehetőség, ami míg el nem készül, munkát ad. De továbbiakban?
Felvvő piacokat kellene szerezni, s ha újra megindulhatna a termelés, alakulna az tovább. Mint az anyakoca, melyet nem kell levágni míg le nem fial. A szaporulatból viszont lehet enni, hasznot félre tenni, s újra és újra fialtatni.
nehogymá
a lányom majdnem egy idös a rendszerváltással.az élelmiszer iparban dolgoztam dolgozom.vidékiként anyámék t sz ben dolgoztak ami mindig veszteséges volt.bér tartást szinte mndenki meg tudta tenniakinek volt helye. bikákat tartottak ugy ahogy leirtam,de disznókat is.a gyárban a munkatársaim a város szélén foliás paprikát "fogtak" ki,ott melóztak munka után.tudom mert ha sok volt a tulóra mentünk segiteni.a többi stimmel.most a baromfi ,kacsa tartás megy hasonlóan,de ez sokkal költségesebb mert füteni kell és ahhoz ,hogy megérje nagy fóliasátrakat huznak fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.