Bár több adónem is jól teljesített az idei első félévben, a gazdálkodói befizetéseknél jelentős az elmaradás. Erősen kérdéses, hogyan pótolja a kiesést a kormány. Az első hat hónapban érkezett adóbevételek alapján az Orbán-kormánynak az idén lesz még tennivalója. A részletes adatok szerint nagy különbségek vannak ugyanis a tervek és a tények között, s az idő előrehaladtával sem látszik javulás. Az áfa, az szja vagy a jövedéki adó hozza nagyjából az előirányzatot, a társasági adó és az új adónemek azonban egyelőre halványan szerepelnek. A fő probléma, hogy a kabinet elszámolta az új adónemek adóvonzatát.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
30 fajta adót kivetettek,az a pénz hiányzik a fogyasztásból,mert ennyivel kevesebbet költenek az emberek. Nincs hatástanulmány, nem számolnak utána,nem hozza a várt eredményt.Még év végéig néhány adót bevezetnek mert számolni nem tanultak meg.
Az elmúlt 8 év a hibás???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.