mennyivel egyszerűbb, ha a kiscica beteg, mintha a családtag. Az utóbbi esetben legtöbbször csak találgathatja, hogy melyik orvosnak mennyit illik adni a kórházban. Míg az állatorvosnál általában pontosan tudható, hogy mi mennyibe fáj. Nem kell találgatni, nem kell megalázkodni. Lényegesen tisztább képet lehet kapni a pillanatnyi helyzetről. Így tulajdonképpen lehet, hogy az állatgyógyászat modelljét kellene néha az emberek körében is alkalmazni. S persze igaz ez a rokonság kezelésére is a gyógy-intézményben. Egy ember-kórházi orvos nyugodtan a pályán maradhat akkor, ha a nagyképű, pökhendi és lenéző az aggódó családtagokkal szemben. Ahogy egy gyermekhalált is kiküldhet sms-ben a rokonságnak.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@Január: Nyilván lehetne sokféle kedvenccel helyettesíteni a macskát. A lényegen, a jelenségen tényleg nem sokat változtat.
Azon sem, hogy magam is jobban szertnék tiszta viszonyokat. Anyám kórházi kezelése során csak tippeljük a "hálapénzeket", és sokszor még így is a futószalagos esztergapad képzetét kelti a kórház :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@Csodapók: Egyébként biztos, hogy kikellene rúgni jópár szarházit. Politikustól ágytálmosóig. Csak éppen amíg nem világosak, és nem megalapozottaka jövedelmi viszonyok, addig az utóbbira nem találsz jobbat. (Politikus mindig lesz)
Csodapók
@GeoCravker: No, az nincs messze tőlem.Ott dolgozom, és egyszer a kolléganőm javasolta, hogy ugorjak a Dunába, Csepelen kimászom a partra és nem kell bérletet vennem. :)
Egyébként én borzasztóan orvospárti vagyok, de úgy látszik, fel sem tűnt, hogy azelőtt minden megjelenéskor papírt kaptam róla, hogy milyen kódszám alapján mennyibe fájtam az államnak.
Csodapók
@GeoCravker: Politikus mindig lesz, igazad van, de az az elképesztő mennyiségű
t...nygerincű szarházi, amennyi mostanában kaszál, soha nem volt!
Elnézést a vulgáris stílusért, de most tanultam a kifejezést, és jogosnak tartom.
GeoCravker
@Csodapók: Az igaz, hogy a politikusi réteg duzzad, mint a hab. Eszük is annyi van.
Január
Az egészségügy átalakítására már volt kezdeményezés, de pont a ma regnálók akadályozták meg/torpedózták meg az egészet.
Egy biztos, hogy nem jó ez a mai rendszer senkinek, de valamiért az állam szereti, ha Ő sáfárkodhat az emberek pénzével... amelyet ilyen olyan egészségügyi jogcímen elvon tőlük.
GeoCravker
@Január: Igen, nagyon úgy tűnik, hogy valami hatalmas nosztalgia van az "államatyuska" irányában, Holott az állam pénze, mindannyiunk pénze. Amikor az állam oszt pénzt, azt sem a holdból szedi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.