A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat júliusban 497 200 álláskeresőt tartott nyilván Magyarországon. Az állástalanok száma júniushoz képest nem változott, de az előző év azonos hónapjához képest több mint 30 ezerrel csökkent - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapján olvasható legfrissebb munkaerő-piaci adatokból. Az álláskeresők kevesebb mint fele, mintegy 225 ezer ember volt jogosult pénzbeli ellátásra: több mint 20 százalékuk álláskeresési ellátásban, a többség pedig szociális jellegű támogatásban részesült.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@nyanya001: ...az az 1 millió is a közszférában dolgozik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sport50
és nagyon sok van aki nem is jelentkezik be,mert ha nem fogadja el a" nemzeti közmunkát "49000frt-ért aztán nem kap semmit,hónapokig!!ezzel zsarolják az embereket.aki elmegy,2-3hónapra kap csak szerződést,aztán jön a másik ember.így javítja fel a létszámot a vezér!!!és én nem ismerek olyan embert aki talált volna munkát pedig ezt hangoztatták!!!
Zsuga
@sport50: Négy éve vagyok regisztrált munkanélküli, de nekem még soha nem ajánlottak közmunkát sem. Pedig vállalnám azt is, ha nem fél napig kell hozzá utazni, vagy munkásszállón élni. Egyébként a közalkalmazotti pályázatokra is már megvannak a protekciósok, mielőtt meghirdetnék azt, egyéb álláshirdetések nagy része diákoknak és megváltozott munkaképességűeknek szól, aki pedig több tíz km-re lakik mindenfajta munkalehetőségtől, nem akarnak útiköltség térítést fizetni, ami nélkül viszont alig maradna a minimálbérből valami. A közelünkben lévő nagy gyár csak férfiakat alkalmaz, illetve iskolából kikerülő fiúkat, mert 30 év felettiek már öregnek számítanak. Aki meri, feketén dolgoztat, aztán vagy fizet, vagy nem. Egy bizonyos népcsoport pedig inkább a gyerekgyártást választja a csp. és különféle segélyek elnyerése érdekében, még több új munkanélküli, segélyeken tengődő szerencsétlennel és bűnöző jelölttel gazdagítva az országot.
kukac50
Ez a Fidesz sikere, erre olyan büszkék.
Akiktől elvették a juttatást azt Ők lophatják el.
gabrella
@sport50: A közmunkát mindenki örömmel elvállalja, csak az a baj vele,hogy nincs, illetve nagyon kevés.
Annak is az első lépés,hogy regisztrált munkakereső legyél. Ehhez pedig nem tudom konkrétan hány előző letöltött munkanap kell.
Ezért buknak meg sokan, nem azért mert nem vállalják.
miazavalami
@Zsuga: @gabrella: Én voltam közmunkás ,igaz már régebben. Akkor még nyolc órában a minimál bért kaptuk. De nem annak köszönhetem , hogy el tudtam helyezkedni. Mindent elvállaltam csak dolgozhassak. volt ahol emberként bántak velem , volt ahonnan sírva mentem haza. De mindig igyekeztem jól dolgozni. Két helyen meg akartak véglegesíteni , de aztán nem jött össze, mert akkor már nem járt volna utánam semmi adó kedvezmény. Ma is így van :-( Csak ma alig 40 ezret ha kapnak.
Csodapók
"A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) által használt definíció szerinti 15-74 éves munkanélküliek száma a 2013. második negyedévében 449 300 volt, amely 10,3 százalékos munkanélküliségi rátának felelt meg."

Megtudhatnám, miért 15 és 74 év közötti munkanélküliek a célcsoport, kedves ILO?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.