Kötelező érvényű, a devizahiteleket véglegesen kivezető, a bankrendszer stabilitását nem veszélyeztető megoldást tart szükségesnek a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa Lajos csütörtök este, a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt is hozzátette: rendkívül kockázatos lenne olyan eszközökkel élni, amelyeket a végtörlesztés vagy az árfolyamgát esetében alkalmaztak.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Engem aggaszt ez a kötelezővé teendő történet. Akkor a devizahiteleken az állam-bankok kétféleképpen osztozhatnak a bankok érdeksérelme nélkül:

Az egyik módja, hogy az állam átveszi a devizahiteleket, forintköveteléssé alakítja azokat, miközben ő továbbra is devizával tartozik a bankszektornak. Ekkor nyilvánvaló az állam nyitott devizapozíciója, azonban ezt nem lehet csak úgy lefedezni, hiszen valakinek ezt a pozíciót is át kell vennie a fedezeti ügylet másik oldalán. Akkor csak a külföld maradt, ami durva forintgyegülést jelent, akár 330-350 Ft-os Euroárfolyammal! (és már kezdhetjük is újra a hároméves "túlzottdeficit" eljárást)

A másik módja, a külföld helyett az államnak át lehet adni a pozíciót - ekkor forintgyengülés nélkül. A bankok devizaforrásaik visszafizetéséhez vagy swapjaik lefedezéséhez/zárásához az MNB-től kapnak devizalikviditást. Ekkor ugye nincs forintgyengítő hatás, hiszen nem kell kimenniük a spot devizapiacra, de a devizapozíció az államhoz kerül (csökkennek az állam devizaeszközei).

Azt hiszem nyilvánvaló, mindkét esetben az összlakosság a hunyó. :(
JAJMÁR
@verőce21: Engem is aggaszt, és kíváncsian várom, milyen döntés születik.

Amíg ez el nem tűnik az országból, soha, senki nem mondhatja, hogy őt nem érinti, mert ő nem vette fel ezt a hitelt. Mindenkit érint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.