Előre halványan beikszelt szavazólapot kapott egy választó.

Döbbenten konstatálta az egyik választó, hogy már szerepelt egy X a szavazólapján, amikor a kezébe kapta. 

Egy budapesti szavazókörletben került az egyik választó elé egy olyan szavazólap, amelyen egy fekete, nyomtatott sáv, és Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP pénteken visszalépett főpolgármesterjelöltjének neve mellett halványan bekarcolt X szerepelt – írja a Telex

Telex: Úgy kapta meg a szavazólapot, hogy már előre be volt ikszelve Szentkirályi Alexandra neve – Megszólalt a Nemzeti Választási Iroda

Forrás: MTI/Nemes János

Az esetről az érintett fotót is készített, amelyet itt lehet megtekinteni. A Nemzeti Választási Iroda a portál kérdésére így válaszolt: 

„A kiesett jelölt nevének szavazólapról történő törlése fekete színű, vonallal való áthúzással történik, amely elvégezhető kézi áthúzással, vagy nyomtató útján is. Erről a Fővárosi Választási Iroda adott ki utasítást Budapest helyi választási iroda vezetőinek. A mellékelt fényképen látható eljárás megfelelő.” 

Az NVI tájékoztatása szerint a Szentkirályi neve melletti halvány X „önmagában nem jelenti a szavazólap érvénytelenségét, az nem lesz figyelembevéve a szavazatszámlálás során.”

Forrás: Telex

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 17:22 ☻ A Bibói kollégisták mikor dolgoztak, te nagyon okos. Az egyetem után beestek az országgyűlésbe. Az eredmény pedig közismert: Európa kodusháza lettünk, és pária nemzet. Mindez "hungarikum" a magyarság csúcsteljesítménye egy évtized alatt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
Imádom ezeket a sztorikat, amiket véletlenül mindig egy dékás keménymaghoz tartozó retardált nyugger ír meg...
Havanagi
Az NVI tájékoztatása szerint a Szentkirályi neve melletti halvány X „önmagában nem jelenti a szavazólap érvénytelenségét, az nem lesz figyelembevéve a szavazatszámlálás során.”Ezt a szavazatot Vitézihez számolták.
propi2022
Ha én ilyen szavazólapot kaptam volna, akkor nem kussolok a szavazófülkében és nem kezdek el fotózgatni és elküldeni a fotót egy újságnak, hanem
propi2022
Érdekes. Ha én ilyen szavazólapot kaptam volna, akkor nem kussolok a szavazófülkében és nem kezdek el fotózgatni és elküldeni a fotót egy újságnak, hanem óriási patáliát csapok, jegyzőkönyvet vetetek fel és új szavazólapot kérek.
Ezodabasz
A választás tisztasága a fideSS kezében van! Vitézy egyértelműen fideSS jelölt, még ha tagadja is! 0rbán elszólta magát amikor azt mondta a szájával, hogy a Karácsonyt el kell takarítani...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.