Nyáron még nagy volt a kormányzati lelkesedés a nemzeti lovaskultúra-oktatás bevezetése miatt, a programot azonban mégsem kezdik el - írja az Origo.

A lap szerint még egyeztetni kell néhány dolgot, a lovardások szerint azonban egyszerűen nincs rá pénz. Ami nem is csoda: egy tavalyi anyagban a kormány osztályonként évi 5 millió forinttal kalkulálta a költségeket.

Horváth László a Nemzeti Lovasstratégiáért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, hogy az általános iskolák listáját még nem véglegesítették, de a zökkenőmentesség érdekében többnyire olyan általános iskolákkal vették fel a kapcsolatot, ahol eddig is volt lovaglásoktatás. "Annak érdekében, hogy a nemzeti lovaskultúra-oktatás bevezetése problémamentes legyen, további egyeztetések szükségesek, így a szeptemberi bevezetés későbbre tolódik."
Egy 2012 augusztusában, a lovardáknak kiküldött tájékoztató szerint a lovaskultúra oktatás költsége évente körülbelül 160-180 ezer forint gyerekenként. A lóbérlés, oktatóval együtt lovanként 50 ezer forint havonta, ez öt lóval számolva havonta 250 ezer, évente 3 millió forint. Az iskolának ezen kívül fizetnie kell egyrészt egy kísérőtanárt, másrészt a gyerekek lovardába szállítását is.

Részletek az Origo cikkében >>>

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@nyanya001: Vezír bezárta őket 3 napra Visegrádon. Kósa ma kijöhetett a ma reggeli műsorba de meg is ártott neki a Pilis hegyi levegő, mert beszélt össze vissza. Igaz a félelmét is előadta ha az ellenzéki pártok mind külön állítanak listát az nekik nem lesz jó. Lehet már érzi más szelek fújnak Debrecenben is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@soljanka: ... Persze, ha mindenki hozza magaval az osszehajthatos-felfujhatos medijet, amin lehet vitorlazni,... Elvegre nagyvezirunk meg elnosztalgiazhat azon a Nagy-Magyarorszagon, amikor harom tenger nyaldosta Ma.o.- hatarait,...;o)) (Meg a vegen kiderul, hogy a vikingek is viseltek a Kolompar-Bjorn elonevet, csak menetkozben kiszokultek,...:o))
soljanka
@Tootsy: Megnyugodtam.
Bár a golfot még mindig nagyon hiányolom az órarendből.
kkalman
A közpénzek privatizálásán kívül van még valami, amit nem felejtettek el?
Tootsy
@soljanka: Most mondjam, hogy ami kesik, az nem mulik?...:o))
mátmar
Ha mindenki beledöglik akkor is lovasnemzet leszünk! Nagy Vezérünk elhatározta akkor meg kell lennie!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.