A martfűi önkormányzat jelentős infrastruktúra-fejlesztési projektet indít; ennek részeként a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város belterületi közutainak építését, korszerűsítését, felújítását és közlekedésbiztonsági fejlesztését végzik el – közölte Martfű Város Önkormányzata az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, a város önkormányzata – a Széchenyi Terv Plusz program részeként – a projektre 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Kiderült, mire pattint el 250 milliót Martfű

Fotó: 123rf.com

A tervek között szerepel az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, a településközpont, a közintézmények, közszolgáltatást nyújtó létesítmények jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése által a forgalom optimalizálása és a városi környezet javítása – írták.

Cél a közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztése is. Ezt a tervezett kerékpárforgalmi létesítmények és gyalogosátkelők, illetve a városi területek jobb összekapcsolásával kívánják elérni.

A fejlesztések célcsoportjai közé tartoznak az ipari kis- és középvállalkozások, ezek telephelyhez jutását megkönnyíthetik a beruházások. A javuló infrastruktúra előnyeiből részesülhetnek a helyben, illetve a térségben élők, különösen a munkahellyel nem rendelkezők. A martfűi önkormányzat tájékoztatása szerint a projekt várhatóan 2025. július 31-éig fejeződik be.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
A címből kiderült, hogy a magyar vidék fejlesztése nagyon bántja a liberálfasiszta horda csőrét!
balos
Vajon minden nemzethy nyilasnak muszka volt az apja?Hát a kultúr-hájuk alapján nem kizárt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.