Az Európai Unió legközelebb novemberben vizsgálja meg a magyar költségvetést - ahogy most költekezik és ígérget a kormány, könnyen lehet, hogy visszakerülünk a túlzottdeficit-eljárás hatálya alá - írja a Stop.hu.

Az év kétharmada után már kijelenthető: súlyos, nem csupán technikai kockázatokkal kell számolni a 2013-as költségvetéssel kapcsolatban. Az első probléma: a büdzsét még Matolcsy György tervezte nemzetgazdasági miniszterként, 4 százalék körüli inflációval. Ehhez mérten emelték a nyugdíjak értékét is és igazították a várt forgalmi adó bevételeket.

A pénzromlás mértéke azonban a 2 százalékot is csak alulról karcolja, vagyis komoly hiány mutatkozik a tervekhez képest. Ugyanez igaz a tranzakciós adóra, amelynek év közben megemelt - és a lakosságra áthárított - összegéből sem jön be a remélt 300 milliárd, legfeljebb 250.

Részletek a Stop.hu cikkében >>>

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sheriff
Ez várható volt,mert csak szigorú feltételekkel engedték ki orbanékat alóla, amiket egyáltalán nem teljesítettek!Tehát újabb Tavares jelentés!
wolk
Ilyen teljesítmény mellett! Bulgária is jobban teljesít. Mi jöhet még?
human
Hú de fog fájni az EU-nak, ha újra eljárás alá kerülünk. Lesz itt bokarugdosás rendesen. Indul majd a saller áradat, meg az egész oldalas hirdetés. És mi büszkébbek leszünk és pár száz milliárd EU forrással szegényebbek.
Apropó EU és a magyar kormány arányairól eszembe jutott Rajkin: A nyúl írása.
youtu.be/wGJ6GThB1Dc
coyote3
Már gondolkodnak az úja dókon. Jöhet a dézsma és a tized. Na meg szerintem most aktuális az első éjszaka joga is. Az anyukájával is...
human
@coyote3: De nagyon jelentve leszel te ezért. Ahogy én is a Tompikáns írásom miatt :)
sheriff
@human: Ne feledd!!A mószeros figyel!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.