Patai Mihály szerint a világban a politikai elit átvette a hatalmat a pénzügyi elittől, a külső faktorok a magyar bankok számára is teljesen megváltoztak.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
" világban a politikai elit átvette a hatalmat a pénzügyi elittől" - és? egyik pofon másik nyakon!! Nekünk így szar meg ugy is szar!!
Január
"Nem arról van szó, hogy csökkent a hitelezés 5 vagy 10 vagy 20 százalékkal, hanem 88 százalékkal" esett vissza - fogalmazott Patai.
Ez a dolog kódolva volt a bankok hitelezéshez való hozzáállásában. Hisz mindent úgy határoztak meg egy hitelfelvételnél, hogy a hiteles teljes mértékben kiszolgáltatottá vált, a bank semmi kockázatot nem vállalt - csak diktált.
Most visszanyalt a fagyi - az emberek összegyűjtik a pénz inkább, mint hitelt vegyenek fel - ezért is csökkent ennyire a hitelezés.

Az pedig nem újság, hogy csak annyit hitelezhet egy bank amennyi betétet gyűjt, anno a szocializmus bankrendszere is hasonlóan működött.
Csak a kapitalizmusban működik úgy, hogy a betét kilencszeresét hitelezi ki a bank.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.