Hűtlen kezelés miatt vádat emelt két volt szocialista országgyűlési képviselő:Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) korábbi főigazgatója és Vári Gyula volt vadászpilóta ellen a Fővárosi Főügyészség - értesült az MTI Hírcentrum.

A két volt országgyűlési képviselő ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt emeltek vádat - számolt be az M1 csütörtök esti Híradója.

A vádirat szerint a két volt politikus 2008 és 2010 között fiktív megbízási szerződésekkel nyolcmillió forinttal károsította meg az államot, közülük Kárpáti Zsuzsanna tettesként, Vári Gyula pedig bűnsegédként áll majd a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. Az ügyészség mindkettőjük esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri - közölte a hírműsor.

Kárpáti a vádirat szerint az EKI főigazgatójaként 2008 októbere és 2010 januárja között több megbízási szerződést kötött tanulmányok készítésére Vári Gyulával. A szerződések alapján Vári Gyula négy tanulmányt el is készített, ám ezek - az ügyészség szerint - az EKI számára értékelhetetlenek voltak, az intézet mégis kifizetett értük nyolcmillió forintot a volt MSZP-s országgyűlési képviselőnek.

A Híradó megkereste Kárpáti Zsuzsannát is, aki azt mondta, hogy semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a vádemelésről. A volt főigazgató ártatlannak tartja magát, és szerinte politikai ellenfelei akarnak leszámolni vele - hangzott el. Vári Gyulát az adásig nem érte el a Híradó - közölték a hírműsorban.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke csütörtök este közleményben állt ki Kárpáti Zsuzsa mellett. Mint írja, a párt hisz a volt politikus ártatlanságában és a többi, „igaztalanul és jogtalanul megvádolt szocialista politikus ügyéhez hasonlóan az ellene folyó eljárást is az ellenzékkel való leszámolási kísérlet részének tekinti".

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
az ilyen híreket a "kampánybüntetés statuálása" nevű fiókba helyezem, akár olvasatlanul.
Ha pl. 3 éve történtek volna a számonkérések, akkor oké. De így, a fityisz addig tartogatta az esetet, hogy kampányidőszakban tudja előrángatni, szavazatszerzés céljából.

Trágyademokrácia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sport50
a vezért is remélem ezzel fogják vádolni,mert a sok közpénzt amit a sajátjaként kezel ott landol a közgép,simicska,mészáros,stb.nél!!!
human
Ha egyáltalán létezik a vád, vajon ez is amolyan kirakatper lesz mint a Hagyóé? Mint a régi mélykomcsi időkben.
Egyébként mszp vagy fidesz mindegy. A bűnösök bűnhődjenek. A cikk szerint az ügyészség csak felfüggesztettet kért. Miért eme kegyes hozzáállás, ha a 8 milliós lopás az adófizetők pénzéből történt?
gugu45
Majd ezt is megszüntetik, mint ez eddigi összes koholmányukat, és a MI!!! pénzünkből még kártérítést is fizetnek nekik.
puki
Uramisten, csak 8 millió?
Hiszen manapság milliárdokat szokás lopni.
bencemacska
Lopni csak úgy szabad (és lehet!), ha azonos a megrendelő és a pályázat nyertese!!!

Még másik előnye is van: nem kell ellenőr, minőség biztosítás, számla ellenőr, biztos a kifizetés, stb, stb, Saját magát nagyon kevés ember csapja be!!!
mariaberta
Ez sem meglepő, ők a tisztakezű fideszesek, az ellenzék pedig csupa gazemberből áll?
A pofátlanság méretes, de csak egy irányban, mikor hagyják már abba ezt a boszorkányüldözést?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.