A Fidesz mindent megtesz, hogy a kellemetlen meglepetés, a napokban a Kúria által is jóváhagyott trafikellenes népszavazás ne válhasson politikailag még kellemetlenebbé - írja az Index.

A lap cikke szerint idő a kormánypártnak dolgozik: csoda kell, hogy a 2014-es országgyűlési választások előtt összejöjjön a referendum, amely korlátozná a cigarettára alkalmazható kiskereskedelmi árrését, és kizárólag dohánytermékekre szorítaná vissza a nemzeti dohányboltok árukínálatát.

Információik szerint a Fideszben megütközéssel fogadták, hogy az Országos Választási Bizottság a nyáron két olyan népszavazási kezdeményezést is megszavazott, amelyek komoly politikai kihívásokat okozhatnak a kormányoldal számára.

A Fideszben mégis biztosak abban, hogy a 2014-es országgyűlési választás előtt nem jönnek össze az ellenzék számára remek választási előkampányt biztosító referendumok. A népszavazások megtartására vonatkozó előírások lehetőséget adnak arra, hogy akár 6-7 hónapig is elnyújtsák a végleges dátum kitűzését. Ha az időhúzás sikerül, akkor életben lép az a szabály, amely megtiltja, hogy népszavazás időben túl közel essen az országgyűlési választáshoz. A két esemény között legalább másfél hónapnak kell eltelnie.

Részletek az Indexen >>>

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mar igy is felviragoztatta a fidesz a feketekereskedelmet.
Ha buknak 10 ev kell mire ujra kifeheretik a trafik uzletagat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mátmar
Azt csinálnak amit akarnak! Ez nem demokrácia! Az a sztálinbajszu házmester meg rendeleti kormányzást akar. Magyarul DIKTATÚRÁT!! A Kárpátmedence Géniusza szerint megkapták rá a felhatalmazást!
mate03
@outsider: Ha jól emlékszem akkor ezt Bástya elvtárs mondta!
mariaberta
Naná, hogy nem enged népszavazást, csak a 300 ftos vizitdíj fájt Orbánnak, mert nem ő találta ki, tehát "meg kell védeni a dohányboltokat".
Azt hiszem már csak egy megvédési hivatal hiányzik
gabrella
Ne is legyen népszavazás, az sokba kerül! Látjuk,hogy a fagyi visszanyal. A sors mindig elintézi a dolgokat.
kata53
@a.a: orbán fiam, te aztán tudsz hazudni! tényleg orbánnak hívnak, mert én már ezt sem hiszem el. Tünj a picsába
szaboria1
Fideszi nyílatkozat "meg döbbentő, hogy az Országos választási bizottság két kérelemnek is helyt adott" Ezek szerint a fidesz azt hiszi, hogy mindenki behódol nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.