Tüntetők várták a volt rendőri vezetők és társaik 2006 őszi zavargásokkal összefüggő, kedden kezdődő büntetőperére érkező vádlottakat a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épülete előtt.

Bene László volt országos rendőrkapitányt, a per elsőrendű vádlottját, füttyszóval és pfújolással fogadták. Gergényi Péter nyugállományú rendőr vezérőrnagy, volt budapesti rendőrfőkapitány, a per másodrendű vádlottja már korábban megérkezett a bíróságra. A tárgyaláson a hallgatóság soraiban helyet foglaló Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt - még az épület előtt - leköpték.

Gyurcsányt, aki országgyűlési képviselőtársával, a Demokratikus Koalíció politikusával, Vadai Ágnessel érkezett a törvényszékhez, üvöltözve fogadták. A mintegy félszáz demonstráló egyebek mellett "Hol a főkolompos, hibbant Néró?", "Miért nem terrorizmus a vád a terroristákkal szemben?", "A túszok ejtésére tett utasítás nem terrorizmus?" feliratú táblákat, molinókat emelt a magasba.

Leköpték Gyurcsányt a rendőrvezetők perén

Gyurcsány Ferenc a biztonsági ellenőrzésre várakozó újságíróknak azt mondta: annak idején, a történtek után, nem váltotta le Bene László volt országos rendőrfőkapitányt, mert nem tartotta őt felelősnek.

A bíróság épületénél Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője és Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő is megjelent.

A 2006. szeptember 18-án este a tévészékháznál, illetve a 2006. szeptember 19-21. között és október 23-án Budapest utcáin történtekkel összefüggésben 15 pontban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya. Az ügyészség többnyire felfüggesztett szabadságvesztést, esetenként pénzbüntetést indítványozott. Álláspontja szerint a parancsnokok bűnössége elsősorban intézkedések, illetve az eseményeket követő felelősségre vonások elmulasztása miatt állapítható meg. Sajtóhírek szerint a büntetőperben több mint száz tanúra és több mint félszáz tárgyalásra lehet számítani, elsőfokú döntést egy év múlva hozhat a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodapók
Kulturált, ahogy a 2006-os csőcselék is az volt,
az uszítókkal és a védelmükre kelőkkel együtt.
(Gy.k.: Orbán, Wittner, Morvai, Gonda)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
öcsi55
Ez koncepciós per az biztos!!!Ráadásul nagyon rossz üzenete van!Ezentúl ha bármit mond az állam vezetője és nekem nem teszik,akkor jogom van összetörni a fővárost? A rendőröknek meg el kell gondolkodni azon ,hogy mit csináljanak,de jobb ha nem avatkoznak bele,mert elég egy kormányváltás és a vádlottak padján találják magukat.Nálunk sokkal régebbi demokráciában is fellépnek,sokkal keményebben a hatóságok a randalírozók ellen,csak ott nem vonják őket felelősségre.Nálunk az igazságszolgáltatás is unortodox ,a garázdálkodókat megjutalmazzuk ,kapnak egy ujj stadiont. A köpködés a dobálás a törés-zúzás egyebek iránt a bunkó jobboldaliak vagy a jobboldali bunkók privilégiuma.
l
Zsuga
Tény, hogy éppen a békemenetek hirdetői és résztvevői ontják magukból a legerősebb, legmocskosabb gyűlöletet, és még azért is bosszút kiáltanak, ami meg sem történt. A másik jobbikos szöszi tündérke is - Morvai K. - olyan bosszúszomjas és egyben röhejes interjút adott a Törvényszék előtt, hogy nem csodálom, ha Gyurcsányék is csak vidulni tudtak, ha hasonlóak hangzottak el a tárgyalás alatt is.
Zsuga
Nem lenne szerencsés a képen látható kedves "hölgyet" vagy a sok hozzá hasonló köpködő és átkozódó emberkét magára haragítania senkinek - mondjuk egy 56-hoz hasonló időszakban - mert éppen ők azok, akik élvezettel vetnék be ugyan azokat a kínzásos módszereket az általuk gyűlölt emberek ellen. Csupán politikai indokból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.