A volt fideszes képviselő családi vállalkozása háromszor nagyobb földet kapott tíz évre, mint a Margitsziget - írja a Nol.hu. Az asszony a földet meghirdető földalap megyei vezetője.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) megyei irodavezetője a Hortobágyon összesen 350 hektáros, azaz több mint háromszor akkora természetvédelmi területet kapott, mint a Margitsziget. Ezzel évente 28 millió jövedelemhez jut az egykori fideszes politikus - közölte keddi, debreceni sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országos elnökségének tagja, és Kathiné Juhász Ildikó, a párt megyei elnöke, hajdúböszörményi önkormányzati képviselő.

Mint az Index.hu írja, az említett 350 hektár tulajdonosi jogait Ónodiné munkaadója, a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) gyakorolja. A pályázati kiírás viszont csak a terület vagyonkezelőjének, a Hortobágyi Nemzeti Parknak a dolgozóit zárta ki az indulók közül. Emiatt az, hogy egy megyei NFA-vezető érdekeltségébe tartozó cég pályázhatott egy NFA-tulajdonban lévő terület tartós bérleti jogára, a kiírás szerint rendben van. Az viszont, hogy nemcsak pályázhatott, hanem minden indulónál nagyobbat nyert - elvitte a földek majdnem felét, miközben heten-nyolcan hoppon maradtak -, a helyi gazdák szerint megkérdőjelezhető.

Részletek a Nol.hu cikkében >>>

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lenhardtibolya
Ronda dolog, hogy bármelyik oldal van kormányon, mindegyik a közvagyonból hasít ki magának egy jó nagy darabot.
sport50
eddig a mindenkori állami szerv működtette,most majd ez már nem a mienk,hanem a fideszé!!
mátmar
A régi királyok is birtokokkal jutalmazták a talpnyalóikat. Az új király is ezt teszi.Már csak az következik, hogy a látogatókat mikor tiltják ki a Hortobágy területéről?
vörösfuvalat
28 milla mert megérdemli. Kár hogy nem letöltendőben kapta egykori főnökével együtt.
Kedves fideszes urak ezt ,hogyan magyarázzátok?
tivoli
Megkapta a földet? Nosza! Akkor mostantól átvállalhatná a hagyományos Hortobágyi Lovasnapok megrendezését. Kisebb befektetéssel /mert a helypénzt már nem kell fizetni/, nagyokat tudna kaszálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.