Balesetet szenvedett a Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító személyautó csütörtök délután Nógrád megyében - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI értesülését.

Az eddigi információk szerint a két személyautó a Szécsény és Hollókő közötti 2122-es úton ütközött össze délután 5 óra körül, a balesetet az elsődleges információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta.

Karambolozott Hende Csaba

A Blikk szerint Hende Csabát mentőhelikopter vitte el, amiről az MTI később képet is közölt.

Utóbbi úgy tudja, a karambol a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt, amelyet egy szécsényi raliversenyző-páros engedély nélkül le akart zárni. Szemtanúk beszámolója szerint a honvédségi autó megkülönböztető jelzést használva kerülte ki az illegális lezárást jelző embert, majd nem sokkal később karambolozott a ralisokkal. Ugyancsak szemtanúk beszámolójából úgy tudni, hogy a miniszter a saját lábán szállt ki a sérült autóból.

Karambolozott Hende Csaba

Az M1 Híradója szerint a balesetben hárman súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg. A raliversenyzőt a Híradó szerint eddig több mint hússzor büntették meg gyorshajtásért, a budapesti Honvédkórházba őt és a honvédelmi minisztert szállították.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gala2cse
Azt mondta valamelyik felejthető Fidesz szóvivő, hogy azért fektetnek annyi pénzt a stadionokba, mert az az egészségügyet szolgálja.Hát akkor vigyék Hendét a felcsúti stadionba és műtse meg őt a Dzsuzsák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Sajnálatos baleset de talán Hende elvtársnak akkor is meg kellett volna állni ha illegális volt az útlezárás és nem kikerülni hanem megkérdezni hogy miért van lezárva az út.
Kádgyár
@Dr. Felipe: Így igaz! A pökhendiségük meg, ezzel járt! Csakhogy, ki fizeti a rezsit?
vukkocska
Reggeli hírek után több kérdésem keletkezett. Miért kellett egy viszonylag könnyű sérülés miatt mentőhelikoptert küldeni. Azt akkor szokták, amikor életveszélyes, vagy azonnali beavatkozást igénylő sérülés van. Hende azt nyilatkozta, hogy pár nap múlva megy dolgozni. Pláne, két helikoptert küldtek, mert a megfigyelésre bevitt másik sérültet csak külön helikopterrel lehetett - úgy látszik - szállítani. Hendének ficamja lett, meg eltörött a válla. Egyik sem volt olyan sérülés, ami indokolta volna ezt a nagyon költséges szállítást. Ja, hogy Hende Csaba, a Fidesz kormány minisztere? Az más.
A másik kérdésem, ha le volt zárva az út - mindegy, hogy törvényesen vagy törvénytelenül ebben az esetben, miért kellett megkülönböztető jelzéssel közlekedni? A megkülönböztető hang- és fényjelzés használatával egy önálló jogszabály foglalkozik, részletesen leírva, mikor lehet használni. Nem védem az úlezárót, de a KRESZ 3. bek. c/ pontja szerint azért a miniszteri autó felelőssége is vizsgálandó.
nemsemmi
Az hogy illegális vagy legális az útlezárás az mindegy abbúl a szempontból, hogy meg kell állni.
Ha történetesen elromlik a vasúti jelzőlámpa és egy civil jelzi, hogy jön a vonat, akkor az agyoniskolázott sofőr bekepcsolja a megkülönböztető jelzést és behajt a vonat elé,???
Azért mert nem rendőr jelzett???

Nem ártana a PAV-ot szigorítani!
Dr. Felipe
Hát Hende elvtárs mégis csak jobb lett volna harci helikopterral menni rezsit csökkenteni. Jobbulást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.