Szijjártó Péter csak mosolyog, ha az Orbán-Merkel viszony elhidegüléséről olvas a sajtóban. Szijjártó Péter szerint Magyarország és Németország között olyan mély stratégiai kapcsolat van, amely nem függ attól, hogy ki van éppen kormányon - írta a Népszabadság. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar és a német gazdaság olyan mértékben összenőtt, amit semmilyen választási eredmény sem tud felülírni. A jelenlegi kancellár, Angela Merkel és Orbán Viktor kapcsolatának elhidegüléséről szóló sajtókommentárokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy azokon csak mosolyogni tud. Szerinte a kancellár és a magyar miniszterelnök között teljesen kollegiális, személyes kapcsolat van, a két ország együttműködése megfelelő bizalmon alapul. Arra a kérdésre, hogy a magyarországi 2014-es választások után, ha ismét Orbán-kormány alakulna, akkor ő számíthat-e a külügyminiszteri posztra, úgy válaszolt: a választók még nem döntöttek, illetve a miniszterelnök maga dönti el, hogy kivel akar együtt dolgozni.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hát ha zorbánc nyer akkor biztos ez a takony lesz a külügyminiszter.
űrbán
"Orbán és Merkel között kollegiális kapcsolat van" aha már ha a leköpést kollegiális kapcsolatnak nevezzük.
vukkocska
Mit nem mond. Ha Merkel vasárnap nem tud nyerni, azt Orbánnak köszönheti. Ezt nem én mondom, hanem a német közvélemény. Nem tudják neki megbocsátani, hogy sokáig keblén ölelgette Orbánt. Aminek természetesen már vége. Azt mondják a németek, Orbán túl sokba került a német adófizetőknek.
bakegya
@vukkocska: szíjgyártó kotkodácsolhat amit lehet neki,de magam is ezt vontam le a német közvélemény ismeretében.Muzsikáltathat Vicktor-"Angelának"a legtehetségesebb cigányzenekarral,neki van belső hallása is, míg Vicktorka a "rezsicsökkentő akcótervével,KARDCSÖRTETVE szaladgálja körbe -körbe nem csak a vén EURÓPÁT,az egész FÖLDET IS!!!-igen sok hadisarcába került az Németországnak-és ezzel a kancellárasszony is tisztában van.
szepwilly
Merkel nagy ivben qarik ra es igaza van!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.