A Fidesz szerint "Bajnai új barátai" előre magyarázzák vereségüket a levélben történő szavazás módszerének támadásával.

Gulyás Gergely, a kormánypárt országgyűlési képviselője fogalmazott így az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében, amellyel Jávor Benedek, a PM társelnöke napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált. Az ellenzéki képviselő ezen bejelentette, Szabó Máté ombudsmanhoz fordultak, mert szerintük alkotmányellenes, hogy míg a magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön tartózkodó magyarok csak a külképviseleteken szavazhatnak, addig a magyar lakcímmel nem rendelkezők ezt levélben is megtehetik.

A Fidesz ezzel szemben hangsúlyozta, a külföldön élő magyar állampolgárok eddig is a külképviseleteken szavaztak és ezután is így fognak.

"Bajnai új barátai már előre magyarázzák vereségüket és vitatják a választások tisztaságát, miközben a választási eljárási szabályok az európai gyakorlattal összhangban biztosítják a választójog gyakorlását valamennyi magyar állampolgár számára" - fejtette ki Gulyás Gergely.

A kormánypárti politikus szerint a baloldal hiteltelenségét bizonyítja, hogy eddig erősen támadták a levélben szavazás intézményét, ma viszont már valamennyi választópolgárra kiterjesztenék azt: "eddig néhány tízezer ember levélben szavazását veszélyesnek találták, most további 8 millió választópolgárra kibővítenék".

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
És majd hihetetlen módon minden külhoni a fideszre fog szavazni levélben...anyátok picsáját azt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.