Lazáry Viktort, Szombathely fideszes alpolgármesterét keménydrog fogyasztásával gyanúsítják a helyi szocialisták egy az internetre csütörtökön felkerült videofelvétel alapján. Az alpolgármester tagadta a vádat és jogi lépéseket helyzett kilátásba.

Czeglédy Csaba, a szombathelyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón 48 órás ultimátumot adott az általa akkor még meg nem nevezett városvezetőnek arra, hogy lemondjon tisztségéről, csütörtökön pedig, miután az általa megszabott határidő lejárt, a közgyűlés ülésén megnevezte őt.

Cáfol a drogozással vádolt fideszes

A frakcióvezető közölte, csütörtök délután megteszi a rendőrségi feljelentést, hiszen droghoz jutni csak törvénytelen úton volt lehetséges. Hozzáfűzte: nemcsak a szerinte bizonyítékként értékelhető videofelvételt adja majd át, hanem annak a dealernek a nevét is, aki infomációjuk szerint Szombathely egyik lakótelepén él, és akitől szavai szerint több közismert ember, köztük az alpolgármester is beszerezhette a drogot.

Lazáry Viktor határozottan visszautasította a vádat, és azt mondta: kedden a szombathelyi Markusovszky Kórházban drogtesztet végeztetett, amely bizonyítja, hogy nem fogyasztott kábítószert. Kijelentette: soha nem fogyasztott, jelenleg sem fogyaszt és a jövőben sem fog semmiféle drogot fogyasztani.

Hozzáfűzte, hogy nem kíván további nyilatkozatokat tenni, konzultál az ügyvédjével, és meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket, hiszen nyilvánosan bűncselekménnyel vádolták meg.

Az általunk is bemutatott, 14 másodperces, fekete-fehér videofelvételen az látszik, hogy egy férfi egy irodai helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba és az anyagot szétkeni a szájában.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
@leszúrt rittberger: Tisztán látható a felvételen, hogy Maripent, vagy C vitamint szippant - illetve inhalál ! - a delikvens, orvosi előírásra, de erre az előírásra van a por kiszórva, ezért az nem látható.

Korábban vadkenderrel próbálkozott, de a levelek megakadtak az orrában "inhalálás" közben, ezért azt abbahagyta, a szárított növényi törmelék meg " porallergiát" okozott nála.

Bizony...szóval annyira ártatlan a csóka, hogy csak na...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Uborkakulcs
Czeglédy Úr vajon honnan tudja a dealer nevét?? Ezek a nevek nincsnek benne az Aranyoldalak-ban, vagy a Szaknévsor-ban. Csak nem közeli ismerős, esetleg üzleti partner??
Uborkakulcs
Informátor? Milyen célzattal? Hogy találta meg az informátort?? Csak úgy vakon valaki azért tart informátort, hogy hátha egyszer lesz egy "ekkora fogás"? Addig is mivel kényszeríti ki az informátortól az információt? Készpénz, vádalku? Vagy Kis Országunkban minden személy használhatja a Nyomozóhatóság eszközeit??
leszúrt rittberger
@Uborkakulcs: Terjengett pletyka a városban már régebb óta, hogy valamelyik politikus drogozik. Erre írtak ki felhívást a helyi mszp-sek ha jól értem, hogy aki bizonyítani tudja, kap 1 millió forintot. A felhívásra meg ez a videó jött, kör bezárult. Már csak az a kérdés, hogy az van-e a felvételen, ami.
coyote3
Nagyon egyszerű a megoldás. Lazáry menjen el egy drogtesztre, aztán ha negatív nyújtsa be a számlát az őt megvádolóknak! Ha meg pozitív adja vissza a mandátumát. De nagy összegben fogadok bárkivel, hogy ez a megoldás nem jut eszébe...:))))
nemkati
@coyote3: Eszébe jutott. És azt állapították meg, hogy nem drogozott.
nemkati
@leszúrt rittberger: Téged nagyon hanyag módon szúrtak le, rittberger! :)
szablyafűrész
@leszúrt rittberger: Tisztán látható a felvételen, hogy Maripent, vagy C vitamint szippant - illetve inhalál ! - a delikvens, orvosi előírásra, de erre az előírásra van a por kiszórva, ezért az nem látható.

Korábban vadkenderrel próbálkozott, de a levelek megakadtak az orrában "inhalálás" közben, ezért azt abbahagyta, a szárított növényi törmelék meg " porallergiát" okozott nála.

Bizony...szóval annyira ártatlan a csóka, hogy csak na...
szablyafűrész
ja és nem cáfol a fidesznyik, hanem TAGAD ! Nagy különbség...
leszúrt rittberger
@szablyafűrész: Az, hogy te (egyébként én is) ezt látod bele a videóba, az egy dolog. Más dolog, hogy mi bizonyítható. Mondhatja, hogy csak eljátszotta, poénból. Elképzelhető? Igen. Azt is mondhatja, hogy nem is ő van a videón, megrendezték, dublőr. Elképzelhető? Igen.
Uborkakulcs
@leszúrt rittberger: Igen, most értettem meg. Viccnek nem rossz. Jót kacagtam rajta.
gala2cse
@szablyafűrész: Ja! És mivel nem volt nála fogkefe, így az ujjával mosta meg a fogát, mert ő egy "tiszta" ember. :-))
coyote3
@nemkati: Bocs, de a hír nem megerősített...
nemkati
@coyote3: Melyik hír nem megalapozott? Az, hogy Lazáry Viktor kijelentette, hogy kedden negatív drogtesztet produkált? Hogy kijelentette, az szerintem megalapozott, mert még senki nem cáfolta. Hogy az állítása igaz-e, azt még nem bizonyította - merthogy csak állította.
coyote3
Az nem megalapozott, hogy a drogteszt negatív . Egy doki focis társammal beszéltem, ő mondta, hogy egy drogteszthez némiképp több idő kell. Ez ugyanis nem egy fújj a szondába dolog.
Manhattan
Egy konzervatív-polgári, demokratának pozícionált néppárt kereteibe, hogyan fér bele a KOKO-zás!?
human
@nemkati: A teszt időpontjára bőven kiürülhetett a drog a szervezetéből. Ezzel is számolni kell.
kkalman
Jó ez a drogos történet. Még nem tudni mire, de valamire.
Van egy rossz minőségű videó, amiről nem lehet tudni, mikor készült, és kit lehet látni rajta. Tartozik még hozzá egy alpolgármester, aki tagadja a vádakat, mármint, hogy drogozik. A legképmutatóbb dolog tőle az elvégzett drogteszt, aminek az eredménye kb két hét alatt készül el, de ő már hivatkozik rá, hogy ő tiszta. Ha valóban tiszta, akkor megvárja az eredményt. és a hivatalos papírral a kezében áll ki a nyilvánosság elé.
Így aztán a videón vagy az alpolgármester van, vagy nem. Vagy drogos, vagy nem, de a történet jó valamire.
KAMPÁNY VAN EMBEREK! Az ilyen híreket ezen a szinten kell(ene) kezelni, és bár nehéz egy fideszes esetében, de egy bármelyik politikus esetében is, de ragaszkodni kell(ene) az ártatlanság vélelméhez, amíg be nem bizonyosodik valami. Hacsak nem akarunk az ő szintjükre süllyedni.
yazo64
@human: Ha jól olvastam, a vérkeringésből 24 óra alatt kiürül az anyag, a haj-szakáll-köröm hetekig "eltárolja"...
Halszem
@kkalman: Ez tényleg humoros: "ártatlan fideszes politikus" !!! :-)

... na persze, mozdonyt -még- nem lopott!
coni
A hajból és a körömből egy évig is ki lehet mutatni. Ezzel meg is oldódott a kérdés. Már csak egy politikailag elfogulatlan szakembert kell keresni, aki ki is meri mutatni.
Nagyon meglepődnék ha negatív lenne, hiszen azért kamerázták be a szobáját, mert Szombathelyen nyílt titok volt, hogy egyik másik képviselőt mi tartja mozgásban.
A filmnek van folytatása, kíváncsian várja az ország a mellékszereplőket is.
sport50
@nemkati: kedden ment el,pedig akkor még nem tudhatta ki szerepel a felvételen!!!ez azért elgondolkodtató!!ha nem drogozott sosem akkor miért vette magára??
nemkati
@sport50: Hát mondjuk azért, hogy őt eleve kizárhassák a gyanusítottak közül. CSI-on kifejlesztett tudásom alapján mondhatom, hogy ha valaki drogozik, akkor az még hónapok múlva is kimutatható. :)
human
@yazo64: Akkor már csak azt kellene tudni, hogy milyen módszerrel állapították meg, hogy nem drogozik.
turbó
Mielőtt megint elszaladna a ló: a rejtettkamerás felvételen látható valaki, aki a drogozáshoz hasonló dolgot mível. Ezt a felvételt valaki elkészítette valahol misem egyszerűbb a felvétel alkotóját meg kell keresni, és vallania kell, hogy kit mit és hol filmezett. Addig azonban, amíg valóben és hitelt érdemlően ki nem derül, hogy ki ez az illető mit és hol csinál, szépen csöndben lehet maradni. Ugye, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Ha mégis kiderül, hogy az említett alpolgármester volt, akkor nyerje el méltó jutalmát ezért a tettéért. Egyébként meg szánalmas egy adócsalásért már elítélt figura bizonyítékszerző akciója 1 millió FT - ért. Még egy dealer nevét is bedobja, azzal a megjegyzéssel, hogy lehetséges, hogy ő a szállító, mert mindenki ismeri. Ezt az MSZP pártkasszából fizette vagy a saját elcsalt adójából?
mátmar
Nagyon egyszerű! Egy FÜGGETLEN nem szombathelyi labor vizsgálja meg a mintát amit anonim küldenek be. A kis huncut! Kedden mintát vetet amikor még nem is lehet tudni, hogy a bejelentés kire fog vonatkozni csütörtökön! Ügyes! Ha még a lottószámokat is tudná előre két nappal.
human
@turbó: Az ország rendkívüli tartalékából 400 milliót csoportosít át a kormány a Mezőkövesd Zsóry Futball Clubnak. A rendkívüli tartalékból!!!
Ez miatt aggódj, és ne azon, hogy az mszp mire költi a pénzét.
tenger49
...nem az a fajta aki bármit is be ill. elismerne!!! A mai Magyarországon egyetlen tesztje sem lesz pozitív!!!...és ez szörnyű,éljen a" Rákosi rendszer".
világlátó
Nem értem a közvéleményt. Miért nem veszi tudomásul, hogy az illető tagadott, szerzett egy orvosi véleményt, a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet, és perelni fog. Milyen érdekes " lerendezési mód " ez a - magam részéről lezártnak tekintem az ügyet - . Ő lezárta, mindenki más húzzon el! Ez olyan arcátlan, hogy szinte lebénítja az összes többit - sikerrel. Talán ha valaki erkölcstanos jogtudor megmondaná mit is kell ilyen esetben tenni , ha már levegőt kapott az ember!Mindennapos esetről van szó, ez nem szombathelyi probléma, de van egy közös nevezője ezeknek...mi is az ?
gabrella
Szerintem megfigyelés alá kellene vonni egy hétig és ha drogozik,az úgyis látszik rajta.
A drogosok állítólag képesek ölni is az anyagért.
Pálinkafőző Rézüst
@turbó: hova lett a pasi!!!?? :)) A hülyeség megmaradt...:)))))))
szablyafűrész
@leszúrt rittberger: Akár így is törtpnhetett, DE: - A MAI NAPIG NEM ÁLLT ELŐ SEMMILYEN ADEKVÁT VÁLASSZAL A KOKÓ-VÁDRA, TOVÁBBÁ ARRÓL SEM NYILATKOZOTT, HOGY HA NEM KOKÓZÓTT, AKKOR MI A FRANCOT CSINÁLT ?
nemkati
@szablyafűrész: Nemtökmindegy, ha azt mondja, az nem is ő? Lehet, hogy a dublőr a felvételen valóban kokózott, Lazáry meg otthon. :)
szablyafűrész
@nemkati: "ha azt mondja, hogy..." - DE NEM MONDJA !
nemkati
@szablyafűrész: De mondta. Más kérdés, hogy igaz-e.
nemkati
@szablyafűrész: Tessék:

"Lazáry Viktor csütörtökön közleményben tudatta, hogy a szocialisták által hivatkozott felvételen nem ő látható."
www.hirado.hu/Hirek/2013/09/26/18/Feljelentest_tesz_a_drogozassal_megvadolt_Lazary_Viktor.aspx
szablyafűrész
@nemkati: Ja, én 16.20-kor írtam, a "kitalációs" cikket meg 18.56-kor adták le ! Addig ( több napja ! ) törték a buta fejüket, mit lehetne mondani...
nemkati
@szablyafűrész: Mi? Ez a Lazáry már csütörtökön azt találta mondani, hogy nem ő van a felvételen. Ma hétfő van. Tökmindegy a 16:20, vagy bármi. De nem gond, ha nem tudtál róla, tényleg az ember már csak kapkodja a fejét, hogy óránként micsoda botrányok történnek ebben az országban. Már lassan képtelenség követni, ha az embernek más dolga is van, mint a sok hülye politikus hülye vagy gané dolgait figyelni. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.