Az MSZP vasárnap felszólított a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjét, adjon tájékoztatást arról, hogy miből vásárolt százmillió forint értékű lakást a Rózsadombon, Budapesten.

Lukács Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a héten nyilvánosságra került hangfelvételen egy vállalkozó arról beszél, hogy százmillió forintos kenőpénzeket fizetett ki zuglói közbeszerzéseknél. A szocialista politikus hozzátette, hogy a felvételen Mazsu Gergely, Zuglói Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjének neve mint "behajtóé" hangzik el.

Erre hivatkozva sürgette, hogy a korábbi cégvezető adjon magyarázatot, miből tudott 2012 novemberében megvásárolni egy 130 négyzetméteres rózsadombi ingatlant. A szocialista politikus azt mondta, birtokukban van a lakás tulajdoni lapja, amely alapján a becslésük szerint legalább 100 millió forint értékű ingatlan tehermentes.

Lukács Zoltán hozzátette: nehezen elképzelhető, hogy egy önkormányzati cégnél helyezkedjen el valaki, aki előbb egy húszmillió forintos zuglói lakást, majd egy százmilliós rózsadombi ingatlant tud önerőből megvásárolni. Ha viszont két év a zuglói vagyonkezelő élén elég volt ahhoz, hogy a vezérigazgató százmillió forintot tudjon félretenni, az szintén magyarázatot igényel – jelentette ki.

A II. kerületi társasház előtt tartott sajtótájékoztató végeztével a szocialista politikus felcsöngetett a lakásba, de a kaputelefonon senki nem felelt.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese azt is követelte, hogy Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármester számoljon be, miért nem tett feljelentést vesztegetés miatt a zuglói hangfelvételügyben, és korábban miért csak a számviteli szabályok megsértése miatt kezdeményezett eljárást a vagyonkezelőnél talált szabálytalanságokkal kapcsolatban. Hozzátette: Mazsu Gergelyt a polgármester "hozta" Debrecenből, az ő bizalmi embere volt, így a politikai felelősség is az övé.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Miből, miből?
Holnapra előkerülnek a gazdag rokonok, barátok,akik kölcsönöztek.
Amúgy hé VALAKI:

NEM KÉNE MÁR LECSUKNI EZEKET A NYILVÁNVALÓ BŰNÖZŐKET???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
samuel
@valakiaki: Nem fognak veszíteni.A törvényeket ugy csinálták hogy nyerjenek és van egy szerencsétlen bal...z ellenék, akik nem tudtak megtisztulni és a hatalmi harcot kivitték a köz elé. Ugy kell csinálni mint ORBÁN a diktatura vezet eredményre.
bencemacska
@samuel: ma, 16:04

Ha az előzők loptak, akkor a jelenlegieknek is lopni kell? Szerintem , aki lop azt szigorúan meg kell büntetni! Azért vannak a bíróságok, hogy igazságot (ne jogot!) szolgáltassanak.
szablyafűrész
100 milla ? Nem is tudnám felhasználni, betenném a szekrény alá, hogy az a hiányzó lába miatt ne billegjen...
samuel
@bencemacska: A Magyar bíróság nem igazságot szolgáltat ,csak azt tudja megállapítani kinek van jobb ügyvégje. Zuhslág János a 70 millióból visszafizetett 50 millát ugy kapott 6 év letöltendőt.Varga Tamás 3 MILLIÁRDOT síbolt az Interpol hozta haza és a 3,5 félév előzetessel lerendezettnek tekintette POLT FIDESZ PÉTER.
sírásó
szerintem ugyanolyan a pénzből amiből zsiga marci, vagy amilyenből a gellérthegyen kapott egy 91m2 kb 60 milliós lakást orbán rachel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.