A Csabdi Tükröspuszta Tiborcz Lovas Klub mellett folyt engedély nélküli fakivágás ügyében természetkárosítás és vagyon elleni bűncselekmény miatt az év elején indult eljárást a közelmúltban áttették az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiemelt ügyek osztályára. Erről a tényről a Népszabadság úgy értesült, hogy lapunk külső munkatársa hétfőre idézést kapott a NNI-től, ahol tanúként kívánják kihallgatni az ügyben.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@human: Alcím: Bazi nagy mutyilagzi :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@kumming: Milyen játék? Más földjén fákat kivágni játék? Így lehet földet szerezni?
nemkati
@kumming: Nem értem. Attól, hogy kivágták azokat a fákat, a területet még nem szerezhetik meg.

"Az 1,6 hektáros erdő egyébként nincs a kivágásra megbízást adó Tiborcz család tulajdonában, és nem is állami terület – a lapunk birtokában lévő tulajdoni lap tanúsága szerint közel két évtizede vették meg más magánszemélyek. " - NOL.hu

A kivágott fák nagyrészét el is vitték, tehát az valóban a tulajdonukban van már, de a területet hogy tudnák megszerezni?

Ez az övék, a szántó, és nem az erdő meg a különböző tulajdonosok földje közötti fás terület:

"engedély nélküli fakivágás a csabdi Tiborcz Lovas Klub mellett. Ezt az erdőt 157 hektárnyi szántó övezi, ami tavaly a Nemzeti Földalapkezelő bicskei állami földbérletpályázatán kelt el húsz évre. A nyertes Tiborcz Eszter"
kumming
@nemkati: Tudod az a földsáv amin a fák voltak, kettéválaszt két Tiborcz birtokot. Az a kis erdő több tulajdonos nevén van, és egyenként nem sokat ér. Már próbálták megszerezni, pl idős hölgynek 20.000 FT-ot ajánlottak tulajdonrészéért, mert a birtokegyesítés növelné az ő földjük értékét. Így hogy már erdő sincsen, inkább csak kiadás lesz a tulajdonosoknak, sokkal könnyebb lesz nekik megszerezni fillérekért. Főleg ha a tulajdonosokat fogják kötelezni az újra telepítésre. Persze most hogy ez kipattant, már nem lehet csendesen megszerezni ezt a földet. De majd az após megoldja ezt is.
nemkati
@kumming: Na remélem oltári botrány lenne abból, hogy ha kiderült az erdőirtás, meg az is, hogy ki követte el, és ezek után a vétlen tulajdonosokat köteleznék az újratelepítésre. Már piszkosul elegem van ebből a "mindenen, mindenkin átgázolunk a csillapíthatatlan vagyonéhségünk miatt"-ból!
kumming
@nemkati: Ja, és ha ez most nem pattant volna ki, szerintem az őszi szántáskor már egybe szántották volna a Tiborcz birtokkal.
human
@kumming-nak igaza lehet. A kivágás után valakinek újra kell ültetni a fákat. A tulajdonosok közül már nyilatkoztak úgy, hogy nincs pénzük az újraültetésre. Gondolom pereskedni sem lesz kedvük éveken át. Majd kapnak egy megalázó ajánlatot a földekre és szépen el lesznek hajtva. A földek árát majd a lopott fából kifizeti a tolvaj.

Van egy viccem :)
Látja a zsidó, hogy egy üdítőautomatába egy melós dobálja az aprót, de a gép sem az üdítőt sem a pénzt nem adja ki. A következő melós is hasonlóan jár és a rákövetkező is.
Erre a zsidó magában: - Hmm. Ügyes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.