Példaértékűnek mondják a szakemberek azt a gyorsaságot, amivel a rendőrök elkezdték keresni a Soroksáron eltűnt nőt. Ugyanakkor vannak, akik állítják: ez csak azért történhetett meg, mert a férj maga is volt rendőr. Pedig ez a segítőkészség más ügyekben is sokat jelenthetne, hiszen szakemberek szerint az eltűnt emberek megtalálásában az első 24 óra a legfontosabb az információk összegyűjtésében. Ám ma, ha egy felnőtt nem megy haza, három napig nem keresik. És a fiatalkorúak esetében sem indul olyan gyorsan a kutatás. Egy órája eltűnt felnőttet nem keresünk – közölték először a soroksári rendőrök a szeptember 25-én kocogás közben eltűnt (mint később kiderült, brutálisan meggyilkolt) K. Krisztina férjével. Végül mégis a segítségére siettek, és néhány óra alatt rátaláltak az asszony holttestére. Ez a gyorsaság más ügyekben megoldását is segíthetné – mondta el a hvg.hu-nak egy eltűnt személyek felkutatására szakosodott magánnyomozó, aki korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányságon...

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@Horizont: Kivételesen nincs szó illetékes elvtársról. Ez egy nemzetközileg elfogadott szabály, felnőtt emberek esetében, hogy - ha csak nem áll fenn eleve a gyanú, hogy bcs. történt, vagy közvetlen körülmények nem utalnak arra, hogy valamilyen ok miatt veszélyben lenne - 12-24 órát várnak a kutatás megindításával, mivel 100 esetből 98-szor az illető órákon belül előkerül. Mert vagy elkésett, összefutott valakivel, lemerült a teló, összevesztek és elment hazulról, vagy mondjuk a balesetin van stb. Például az USA egyes tagállamaiban 48 órát is várnak.
A Tündik bündije
@Horizont: Én ezt értem, de pont azon van a hangsúly, hogy nem tudni, milyen körülmények közt ment el otthonról. (Veszekedés például. Vagy le is léphetett valakivel éjszakára, a férj meg be van rágva mert felszarvazták stb. Túl sok lehetőség van még így is, és bizony általában ezek jönnek be).
A rendőröknek azonnal meg kell indítani a keresést akkor, ha alapos gyanú áll fenn arra, hogy bűncselekmény történt, ha az eltűnt 14 év alatti, vagy ha külső körülmények miatt bajba kerülhet (mert mondjuk mínusz 10 fok van, és 90 km/h-s szél), vagy ezek kombinációja.
Sajnos itt ridegen a kivárásra kell játszani, ha nincs alapos gyanú, mert országosan és naponta 50-60 ember eltűnését jelentik be. De az eltűnéses esetek 40-45%-a pár órán belül megoldódik, mert a gyerek a szomszédnál volt, vagy a 87 éves Pista bá' nem talált haza, vagy apu ott ragadt a kocsmában. Kábé ugyanennyi esetben 3 napon belül előkerül az illető, és csak a fennmaradó nagyjából 10% igényel nyomozást, de a bűncselekmények aránya ilyenkor is 1% alatt van.
tivoli
@Horizont: @A Tündik bündije: Én azt gondolom, ha manapság nem volna ekkora szabadosság, nem is lenne ennyi bűnelkövetés.
Mert ugye egyfelől azt mondja az egyén, hogy azt csinálok amit akarok, jövök-megyek, senkinek nem tartozok számadással. S amikor azt mondja a család, a barát, na jólvan akkor, ereggy, a te dolgod, akkkor azt hiszi most felnőtt és tényleg önakaratú. Pont az ilyen nyakasokkal szokott legtöbbször történni valami.
Másfelől, ha valami baja történik, akkor utólag szörnyülködnek, hogy, hogy történhetett, hogy nem is keresik. Na és, hol keressék? Modta merre megy? Mire készül? Nem? Akkor hol keressék?
vukkocska
Sokat írtam, aztán kitöröltem. Úgy döntöttem, nem folyok bele ebbe a szörnyűséges történetbe. Hiszen mindig arra gondolok, mit kellett kiállnia addig, amíg jött a megváltó halál a számára. Mert neki az volt. A gyilkolás el volt döntve.
tivoli
@Horizont: Konkrétan nem pont erről az esetről írtam.

A demokráciát nem úgy kell felfogni, hogy azt csinálok amit akarok, akár a mások rovására is.
Nagyon is szoros szabályai vannak. Először is úgy élek, hogy ne menjek senki idegeire, ne bántsam, ne provokáljam, ne képzeljem magam mindenki felettinek. Meg van? Na akkor elvárom, hogy senki ne menjen az idegeimre, ne bántson, ne provokáljon , ne képzelje magát mindenek felettinek.
S ha ez a demokrácia megvalósul, akkor nem kell ide Pintér járőrszolgálata, biztonsági cége, az erre fordított összegből még stadionokra is bőven futná.
tivoli
@Horizont: Ha az emberek úgy viselkednének, ahogy azt másoktól elvárják saját magukkal szemben, a föld lenne a legjobb hely a világon.
Általában úgy van, hogy bunkó gyerekeknek a szüleik a bunkók. Mert kitől tanul a gyerek? A felnőttektől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.