Megtagadta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának ügyében a horvát ügyészség által kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtását a Fővárosi Törvényszék hétfőn, a végzés jogerős.

A bíróság rövid szóbeli indoklása szerint az elfogatóparancsot ugyanabban az ügyben adták ki, amely miatt korábban már a magyar ügyészség is vizsgálódott, és bűncselekmény hiányában az eljárást megszüntette. Ez pedig a törvény kötelező rendelkezése szerint nem teszi lehetővé az elfogatóparancs végrehajtását.

Nem adja ki a horvátoknak Hernádit a főügyészség

A bíró megjegyezte azt is, hogy ez a döntés csak Magyarország határain belül érvényes, más államokat nem érint, hogy megszűnt a nyomozás.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntése – amely megegyezett a magyar ügyész és Hernádi Zsolt védőjének indítványával is – jogerős.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Nem kéne érte is pénzt--kötvényt kérni, mint a baltás gyilkosért?? Ingyér még jó hogy nem adjuk !! Legalább egy pár kanna benzint...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
tehát ha valaki a nemzeti vagyont (jelen esetben a horvátokét) egy multi kezére játsza, törvénytelen módon, az nem büntethető? legalább is abban az országban? akkor most mire verik a nyálukat a multik ellen (a mol is az) a kormánypártok magyarországon?
vagy amit mondanak az csak a saját kedvenceikre értendő? mert ez igencsak kettős mércének hangzik...
keresztapa
Csak külföldi adható ki. Magyar honos más állam hatóságának sohasem adható ki. (Btk17.§.). Nincs helye a kiadatásnak; ha a kérelem alapjául szolgáló bűncselekmény miatt kiadatni kért egyén a megkeresett
államban már elítélték vagy felmentették. Egy dolog viszont
biztos. Innentől ha átlépi a magyar határt, számolhat rá, hogy akár egy közúti ellenőrzés után, egy szállodai regisztrációt követően kattan a kezén a bilincs.
kukac50
Ha nem lenne bűnös Hernádi akkor magától ment volna tisztázni a dolgokat.
Nem adják ki ezzel elismerik a bűnösségét! A törvényszék bűnsegédnek szegődött!
bakegya
@keresztapa: @kukac50: nyilvánvaló, egy nemzetközi szövetség tagállamaként a jogharmonizáció minimuma a bűncselekmény gyanújának -bármelyik tagállamnak eleget kell tenni-már a felmerülés vélelme értelmében is.
Arról nem is szólva,akik ebben az üzletben határainkon kívül magyarként dolgoznak,milyen veszélyben élhetnek,már csak a kavarás következtében is.
Felelőtlen lelkiismeretlenség amit külügyesen,belügyesen a mamut haszonelvüség miatt -manipuláltan elkövetni képes az orbánbarak,miszerint a "magyar gazdasági elitet" takargatja még magyar törvényszéki szinten is.
bakegya
@kkalman: több vitézy vitéz is szabadságharcol már a nálunk melegebb éghajlaton-ezt eddig nem publikálva-inára volt a vezérnek ez a szekér,vagy ha úgy tetszik hajó amíg olajozottan siklott az adriai habokon is!
keresztapa
bakegya! A legnagyobb hiányosság mindég a törvény többféle értelmezésén alapszik. A törvény hozók minden törvény paragrafust úgy fogalmaznak,hogy beültetik a kikerülés feltételeit is. Lehet így- lehet úgy értelmezni, ki, hogy akarja, ami viszont nem egyértelmű azt lehet, körbe magyarázni, értelmezni, közben az igazságérzete az embernek ágál ellene. Főleg akkor ha bizalma a törvényben van, mert jogkövető. Az igazság képviselőit kellene életszerű, igazságérzetre tanítani, hogy felismerjék a bűnt, és képesek legyenek erkölcsüket, a bűn elkövetők
szigorú büntetéssel tudtukra hozni, hogy a bűnelkövetők mindenhol, mindenkor egységes értelmezéssel megkapják megérdemelt büntetésüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.