Bár újabb fenyegetések érkeznek Brüsszelből, a Fidesz arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent a rezsicsökkentés megvédéséért, mert "a magyar családok nem lehetnek újra kiszolgáltatottak" – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője szerint a kormánynak elsősorban "higgadt, szakmai érveléssel, de ha kell, akár diplomáciai úton is be kell mindent vetnie" a rezsicsökkentés megvédése érdekében.

Selmeczi Gabriella hangsúlyozta: fel kell készülni arra, hogy akár újabb kötelezettségszegési eljárás is indulhat Magyarország ellen, pedig az Európai Bizottság érvelésével ellentétben a rezsicsökkentés egyedül "az extraprofitjukból alkudni nem akaró vállalatok érdekeit sérti".

A Fidesz szóvivője úgy értékelte, az Európai Unió "kísértetiesen ugyanazokat az érveket fújja", mint az energiacégek, ami annak a bizonyítéka, hogy "működik a brüsszeli energialobbi".

Hozzátette: ha kell, akár alkotmányos védelmet is adnak a kormánypártok a rezsicsökkentésnek.

Kiemelte, hogy az eddigi rezsicsökkentés ugyan enyhített az emberek terhein, de még így is sokat kell tenni azért, hogy a fizetések vásárlóerejével arányosak legyenek a rezsiterhek.

A Népszabadság és a Magyar Nemzet a BruxInfo-ra hivatkozva kedden azt írta: több, a rezsicsökkentéssel összefüggő kérdésre vár választ az Európai Bizottság, amely levében érdeklődik, és ha az azokra adott válaszokat nem fogadja el, akkor kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen.

Marlene Holzner, a brüsszeli testület energiaügyekért felelős szóvivője szintén kedden azt közölte: az Európai Bizottság nem mond véleményt az egyes tagállamok energiaár-szabályozási mechanizmusairól, de általánosságban kijelenthető, hogy Brüsszel ellenzi az árszabályozást, a szabadpiaci ár híve.

Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán megerősítette: valóban érkezett levél Brüsszelből, amely érinti a rezsicsökkentést, a magyar kormány azonban kitart a rezsicsökkentés mellett és megvédi azt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Selmeczi meg a hozzá hasonlók igencsak jól jártak
naná, hogy ragaszkodnak a rezsicsökkentéshez.
szablyafűrész
Ne engedjünk Brüsszelnek - tisztelt Honfitársaim !

Ne engedjük, hogy szegény, szerencsétlen,mély-nyomorban élő fideszes csókos vállalkozók, akik tornaterem méretű étkezőt, hangár méretű hálót, 400 m2-es padlásteret, 300 m2-es pincét, 60 m2-es garázst fűtenek - nem szólva az udvar végében árválkodó 50 m2-es fészerről - továbbá a szőlőhegyen amortizálódó 120 m2-es szerény hajlékról, hogy nyomorba döntse őket a havi, mérhetetlenül drága és számukra megfizethetetlen rezsi !

Számukra igen drága az áram is, mert azt a 60 - darabonként 800 és 1500 Wattos - kültéri izzót is táplálni kell, amellyel megvilágítják a szólóhegyet, a ház udvarát és a garázsban is egész éjjel világítania kell az égőknek, hátha éjjel jut eszébe elmenni otthonról a nyomorgónak és ne döntsön fel mindent a garázsban !

Hiába, nehéz élet nem könnyű !
pbalage
Önök tudták? Tudták?
A beruházások mindig csak a pénzt viszik el, ezért is nem kell beruházni.
És ráadásul csak lelopják a pénzt a magyar nemzeti nemzettől az úniós balliberális mocskolódók, akik a sikeres kormányunk ellen vannak!
És a bölcs vezérünk megvéd bennünket a kommunikációs csatornákon is,
nehogy a kulákok és az antinemzeti ellenség betehesse a lábát a nemzetünk tagjai közé.
Köszönjük meg hát a bölcs és önzetlen vezetést!
mátmar
Ettől a hülye szőkétől már akkor feláll a hátamon a szőr, ha csak meglátom. Nem is kell semmit mondania, hiszen nincs egy önálló gondolata sem. Menjen a plafon sarkából harapdálja ki a pókokat. Legalább valamire lehetne használni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.