A Fidesz jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást a bajai 3-as számú egyéni választókerületben, Kovács Csaba az 1071 érvényes szavazatból 508-at kapott – közölte a helyi választási iroda vezetője vasárnap este, a fideszes kampánycsendsértés miatt megismételt választás után.

Papp Zoltán tájékoztatása szerint a második Teket Melinda, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje lett 446 szavazattal. Markó György, a Jobbik jelöltje végzett a harmadik helyen, ő a szavazatok 7 százalékát kapta. Az LMP jelöltje, Ikotity István 3,8 százalékot ért el.

Zsigó Róbert, Baja fideszes polgármestere már nem sokkal este 8 óra előtt, mindenkinél előbb tudta az eredményt, hogy honnan, nem árulta el. Bejelentését a sajtó részéről csak a HírTv, az Echo TV és az MTV munkatársai hallhatták, mást nem engedtek be a bajai pártközpontba, ahol már jóval a hivatalos eredmény kihirdetése előtt a második bajai győzelemről beszélt.

Több mint 47 százalékos volt a szavazói részvétel vasárnap Baján a megismételt időközi önkormányzati képviselő-választáson, lényegesen többen mentek el szavazni, mint három héttel ezelőtt.

A bajai 32-es szavazókörben azért tartottak megismételt szavazást, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. Akkor Fideszhez köthető aktivisták autókkal szállították a szavazókat. Autóztatás most is volt, a népnevelő monoki polgármester, Szepessy Zsolt pedig gulyást főzött a szavazóhelyiség bejárata előtt.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Gratulálok Teket Melindának a nem mindennapi helytállásáért. A kicsikart eredménytől függetlenül nálam Ő nyert, sőt le merem írni, hogy az erkölcsi győzelem országosan az övé :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Masodszor is csalassal nyert a trafidesz. Futoszalagon vittek a ciganyokat szavazni cserebe a tuzifaert es egy tanyer gulyasert.
szaboria1
@Sede: Mai híreknél olvastam megkérdeztek egy pár embert kire szavazott. A a romáknak a fidesz tűzifát ígért valamint a házak bepucolását, valamint egész nap kajával látták el őket birkapörkölt és kakaspörkölt volt. Erről ennyit!!!
RÁKOS
@genyó kapitány: a nevethez méltó vagy haver ,csak gattula érte...!
nyanya001
Így fog ez menni 2014-ben. A TI adóforintjaitokból tüzifát vesznek annak, akik rájuk szavaznak. Nekik semmibe se kerül, nektek mindenbe.
JAJMÁR
@verőce21: Mi történt? Egyre többször ismételgetsz. Ezt a poént már elsütötted, ez most nem durrant.

Igen, én minden jóban "veled vagyok" :)
verőce21
@JAJMÁR: (11:41) Szerencsére ez elég vonzóan hangzott, "barátod vagyok az utolsó filléredig!" :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.