Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa és Harangozó Tamás MSZP-s frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatójukon az Egyenlítő blogon nyilvánosságra hozott felvételre és a helyenként rosszul hallható beszélgetés leiratára hivatkoztak.

Karácsony Gergely elmondta: a felvételen a megyei kisebbségi önkormányzat Lungo Drom színeiben megválasztott elnöke, Ajtai Tibor (a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányi tagja) beszélget valakivel, akinek kilétéről az ellenzéki politikusok nem tudtak felvilágosítást adni. Az Egyenlítő blog szerint a beszélgetőtárs a hamarosan következő fóti időközi választás miatt kér "módszertani segítséget" Ajtai Tibortól.f

A felvételen Ajtai Tibortól egyebek mellett az hangzik el, hogy "a Fidesz segít, ad tűzifát" – ismertette Karácsony Gergely, hozzáfűzve: ez arra utal, hogy a Fidesz Baján tűzifát adott a rá szavazóknak. Véleménye szerint a felvétel azt is bizonyítja, hogy a Fidesz a Baján alkalmazott technikákat akarja használni a közelgő fóti időközi választáson is.

Beszélt arról is, hogy Zsigó Róbert bajai polgármester a választás éjszakáján a fideszes jelölt után másodikként Ajtai Tibornak gratulált az eredményhez. Karácsony Gergely megemlítette továbbá, hogy egy korábbi hangfelvételen Ajtai Tibor "mesterien megszervezett láncszavazásról" beszél a 2010-es kiskunfélegyházi önkormányzati választással kapcsolatban.
Az Együtt-PM politikusa arra szólította fel a Fideszt, hogy szakítsa meg a kapcsolatot Ajtai Tiborral, akit "a hangfelvételek sorozata alapján (...) nyugodtan nevezhetünk fekete öves választási csalónak".

Harangozó Tamás Orbán Viktor kormányfőt és Fidesz-elnököt szólította fel, hogy nyilvánítson véleményt a "rendszerszintű" fideszes választási csalásokról, határolódjon el és nyilvánítsa megengedhetetlennek a csalást. Ha ez nem történik meg, mindenki számára világossá teszi, hogy "a Fidesz a csalók pártja" – jelentette ki.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
Felesleges OV-hoz fordulni, mikor ő az aki példát mutat a nyájnak az összes gonosz cselekedetben!
pbalage
ezeket a nemnemzeti szerencsétleneket egy kis tűzifával meg lehet győzni, agyuk már/még nincsen, de ha kapnak valamit, ahhoz ragaszkodnak.
Azt meg hogy mit dumálnak, csak a vitya érti biztosan, én nem. A "takareske devlacsi mukera mulugyu" nekem semmit se jelent, csak arra tudok tippelni, hogy azt beszélték meg, hogy honnan lehet tűzifát lopni.
nyanya001
Van még ennél is lejjebb ?
Aljas mutyi banda !
patyuka
Ám a dolog egyik sajátos aspetusa se közömbös, sőt kifejezetten sajnálatosan árulkodó, azaz: ha egy/a jelölt 3 párt támogatásával indul, miért csak kétpólusú(ak) a nyilatkozat(ok)?!
űrbán
Mennyire visszataszítóan gusztustalanul undorító ez a fidesz nevű bűnszövetkezet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.