Állami hivatal segítségével próbáltak négyszázmillió forintos agrártámogatást jogosulatlanul bezsebelni olyan frissen alapított cégek, amelyek sohasem foglalkoztak gazdálkodással – írja a Blikk.

Az ügyben letartóztatták a támogatás kiosztásáért felelős Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik vezetőjét és három bűntársát.

A csalók komoly segítséget kaphattak az MVH-ból, hiszen pont olyan földterületek után adták be az igényüket a támogatásokra, amelyekre valamilyen okból tavaly senki sem jelentkezett – olvasható a Blikkben.

- Az a kör, amely most lebukott, több mint 6 ezer hektár termőföld után akart támogatást felvenni anélkül, hogy akár egy négyzetméteren is gazdálkodott volna – mondta a Blikknek Gőgös Zoltán, az MSZP agárpolitikusa, aki a múlt héten robbantotta ki a botrányt. A politikus szerint a most lebuktatott hálózaton kívül még legalább két hasonló bűnözői kör van, amelyek összesen egymilliárd forint támogatást igényeltek.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
ugyanmár, ez nem bűn, ez csak a memteti népszokás.
Hellcat
A fidesz legjava...tessék lehet menni békementelni értük.
mátmar
Úgy látszik, hogy magasabb érdekek miatt beáldoztak egy fejest! A többi meg mehet tovább, hiszen van egy konc amin lehet rágódni. Az igaz, hogy nem hozzák nyilvánosságra a pályázatokat, így nem lehet tisztába vele senki, hogy kik és hogyan nyertek, de lehet féltéglával döngetni a mellet, hogy mi jó fiuk vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.