A demokratikus ellenzék támogatóinak, mozgalmainak és pártjainak össze kell fogniuk, "nem kicsit, nagyon" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc a baloldali ellenzéki pártok "A szabadság összeköt" elnevezésű október 23-ai demonstrációján a budai Műegyetem rakparton. Az ellenzéknek közös vezetőre van szüksége, "nem kettőre, nem háromra, nem nyolcra, hanem egyre" – tette hozzá.

Mint hangsúlyozta, ennek a közös vezetőnek olyannak kell lennie, aki egyesíteni tudja a demokratákat, aki "győzelemre vezet" – tette hozzá. Aki erre nem képes, akinek ambíciója akadályozza a teljes körű összefogást, annak át kell gondolnia a szerepét – hangsúlyozta. Ha nincs más megoldás, akkor új vezetőt kell felkérni közös miniszterelnök-jelöltnek – jelentette ki.

Gyurcsány: az ellenzéknek egy közös vezetőre van szüksége

Az ellenzéknek közös listára van szüksége és ha valakinek a képviselői ambíciója akadályozza a köztársasági ellenzéki blokk közös listájának a létrehozását, "annak utat kell nyitnia másoknak" – folytatta. Egyúttal azt is kiemelte, hogy az ellenzéki erőknek az egyéni választókerületekben csak egyetlen közös jelöltet szabad indítaniuk.

Az ellenéki tárgyalások újranyitására felszólító Gyurcsány Ferenc, a korábban az MSZP és az Együtt-PM között született megegyezésre utalva kijelentette: "az a megállapodás, amit kollégáink megkötöttek, az nem demokratikus, nem időtálló, mert nem találkozik a demokratikus választók sokaságának akaratával".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.