A Fidesz szerint a szocialisták már a költségvetést is hamisítják, szakértőnek mutatják magukat, miközben kormányzásuk alatt megduplázták az államadósságot és IMF-hitel nélkül mozdulni sem tudtak volna.

A Fidesz az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselője közölte: az MSZP szerint a kormány jövő évi költségvetési törvényjavaslata csúsztatásokat és hazugságokat tartalmaz. Szerinte ugyanis a magyar gazdaság a legjobb esetben is csak oda térhet vissza tavaszra, ahonnan a három évvel ezelőtti kormányváltáskor elindult. A szocialista politikus egyebek között azt kifogásolta, hogy a kormány költségvetési javaslata nem tartalmaz gazdaságélénkítő lépéseket, és nem próbál segíteni a minimálbéren élőkön, akik az elmúlt évek legnagyobb vesztesei, hiszen csökkent a bérük vásárlóértéke.

A Fidesz szerint ugyanakkor a szocialisták alkalmatlansága és túlköltekezése miatt Magyarország kilenc évig volt túlzottdeficit-eljárás alatt, és csaknem Görögország sorsára jutott. A szocialisták költségvetéseiből és sorozatos megszorításaiból csak az látszott, hogy a bankokat nagyobbra tartották, mint a magyar családokat.

A közlemény kiemeli: a kormányváltás óta Magyarország a saját lábára állt, "az utolsó fillérig visszafizette a szocialisták által felvett IMF-hitelt", 2014 már a negyedik év lesz, amikor a 3 százalék alatt tartják a költségvetési hiányt. Magyarország kilépett a gazdasági recesszióból és tartós gazdasági növekedési pályára állt, csökkenő pályán van az államadósság és 21 éves történelmi csúcson van a foglalkoztatás – írják.

Ma a magyar családok, a munkavállalók és a nyugdíjasok minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy megerősödjenek – emelik ki a közleményben. 2014-ben a rezsicsökkentés hatása már az év egészében érzékelhető lesz, valamint tovább csökken a kiskeresetű családok adója. Csak ezzel a két intézkedéssel további 350 milliárd forintot hagyunk a családok zsebében – hangsúlyozzák.

Hozzáteszik: jövőre folytatódik a pedagógus-béremelés, a fizetések és a nyugdíjak vásárlóereje az alacsony inflációnak köszönhetően tovább nő. "Joggal bízhatunk abban, hogy jövőre még többen élnek segély helyett munkából, mert a kormány újabb foglalkoztatási programokat indít: télen is lesz közfoglalkoztatás és kiemelten támogatjuk az 55 év feletti nők alkalmazását" – ismertetik.

A jövő évi költségvetési javaslat arra ad garanciát, amire a szocialisták soha nem tudtak garanciát adni: több pénz marad a családok zsebében, többen dolgozhatnak, és az ország talpra áll – hangsúlyozza reagálásában a Fidesz.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A minap hosszú sor várakozott a Blaha Lujza téren. A Demokrata Koalíció ételt osztott. . Hol van a FideSS-nek ételosztása? Tudja valaki?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
@Január: Az a baj, hogy nem ismerik fel a híveik.
excep
nem kell itt hamisitani semmit aki nem hülye vagy orbán seggnyalója az tudja hogy ilyen szar élet már nagyon rég volt itt meg ilyen ön fényezés is mind amit a fidesz csinál
human
A hús áfájának csökkentése és a luxusadó sem jött össze nekik. Pedig mennyire akarták!?
kukac50
A szocialisták hamisítják a Fidesz költségvetését? amikor 2/3 elme beteg vigyázzba áll,hogy titokban maradjon,mit miért, honban .Soha nem lézengett még ennyi barom az országházban.
egyember
Mo-on évek óta nem épült semmi EU-s forrás -támogatás- nélkül.
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
mátmar
A szaromat rád kenem! A bűz felőled jön, még akkor is ha a szar az enyém!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.