Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Zrt. balkáni országok roma integrációs programjaihoz kapcsolódó feladatok elvégzésére nyert 13.800 dollárt egy Soros Györgyhöz köthető alapítványtól – közölte Demokratikus Koalíció azután, hogy a Fidesz szóvivői a Heti Válasz című lap múlt héten publikált cikkére hivatkozva úgy fogalmaztak, "homályos üzleti körök dollármilliókkal hizlalják" a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferencet.

A DK hangsúlyozza, hogy ezzel szemben 13 ezer 800 dollárról van szó. Hozzáteszik, hogy az Altus Zrt. hivatalos honlapján már régebben közzétették azokat a mindenki számára hozzáférhető adatokat, amelyeket a lap "oknyomozó, leleplező" cikkben tárt a nyilvánosság elé.

Állításuk szerint egy olyan roma programról van szó, melynek összeurópai megvalósításáról Soros György 2010 őszén Orbán Viktor miniszterelnökkel és Lázár Jánossal, a Fidesz akkori frakcióvezetőjével tárgyalt Budapesten. Egyúttal azt is kijelentik, hogy Gyurcsány Ferenc pert indít minden hazug állítást tevő személy vagy szervezet ellen.

A Heti Válasz a múlt héten arról írt, hogy Gyurcsány Ferenc önálló baloldali-liberális tömböt épít, "és sikere aligha fog az anyagiakon múlni", ugyanis cégcsoportja "sorra nyeri" a külföldi kormánymegbízásokat és a munkákat a Soros György magyar származású amerikai üzletember által létrehozott alapítványtól.

Hoppál Péter, a Fidesz egyik szóvivője múlt hét csütörtökön úgy értékelte a cikkben leírtakat, hogy "irdatlan pénzekkel tömi Soros György üzletember Gyurcsány Ferenc cégeit". Hozzátette: az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon körüli alapítványokat, egyesületeket és blogokat szintén Soros György körei pénzelik, de most kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc mögött is ezek a spekulatív pénzügyi körök állnak támogatóként. A Fidesz arra kíváncsi, mit ígért Gyurcsány Ferenc a "homályos globális pénzügyi köröknek" az anyagi támogatásért cserébe – tette fel a kérdést.

Zsigó Róbert a Fidesz másik szóvivője egy vasárnapi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy "homályos üzleti körök dollármilliókkal hizlalják" a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferencet. Hozzátette: Soros György úgy érzi, megéri befektetnie "a még a baloldalon is az egyik legszélsőségesebb" volt miniszterelnökbe, aki "saját bevallása szerint is a rezsicsökkentés és a családi adórendszer legelkötelezettebb ellensége".

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
A cím olvasásakor először az ugrott be, hogy nem is tudtam, hogy a Fletót is szponzorálta Soros, hogy tanulhasson (Oxfordban?). Öregszem, a memóriám sem a régi, az az Orbán volt. Azért elég égő a fideszes aparatcsikok melléfogása! Kellene nekik egy kurzust tartani mit kerüljenek a kommunikációban, mert visszahullik a gazdi fejére.
coni
Pont az ilyenekre mint ez a Zsigó meg a Hoppá fog a Fidesz új törvénye 3 évet kiszabni hamisításért... Hajrá fiúk, minél előbb megszavazni és végre vége lesz a Fidesz rágalomhadjáraténak!
kkalman
Jó lehet fideszesnek lenni ennyi idióta között. :o
Megy a választási kampány, már nem tudják, mit találjanak ki az ellenzék lejáratására. Lassan minden napra jut valamilyen álhír a baloldallal kapcsolatban, miközben önmagukat próbálják tisztára súrolni.
űrbán
Megint bebizonyosodott hogy a csúti patkány "újság"jainak valóságtartalma 0%.
Csizmás Kond
Az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt. Megalakulásától kezdve pénzügyi befektetési és tanácsadási területeken tevékenykedett. Pénzügyi befektetési tevékenysége keretében több társaság részleges tulajdon jogát szerezte meg részben az állami vállalatok privatizációja során, részben más magán társaságoktól vásárolta meg.
Saját alapítású cégekben látta el a tanácsadási, ingatlan fejlesztési feladatokat.
Tulajdonába került cégek: Perfekt Rt., Balassagyarmati Fémipari Rt, Tisza Műtalp- és Műgumigyártó Kft, Gépszer Rt. (ARK Kft.), MOTIM ZRt., (49,8% tulajdonrész), Béta-Roll Zrt, (75% tulajdonrész), ...
Na de hol itt a cigányintegráció ?
Gyuri Géderről
Bár mennyit is kap Gyurcsány cége, Soros Györgytől, az nem a mi pénzük. De amit Orbán cége, a Mészáros Kft. kap, azt a mi zsebünkből veszik ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.