A mostani kormányzópártokat semmilyen pénzügyi visszaéléssel nem lehet hírbe hozni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője az osztrák Strabag építőipari vállalat és a magyar pártfinanszírozás esetleges összefonódásáról kérdezte a miniszterelnököt. A Fideszt is támogató cég csak idén 200 milliárdos közbeszerzéseket nyert el.

"Elődjéhez hasonlóan ne rébuszokban beszéljen, ha a pártfinanszírozás kapcsán sötét dolgokat tud! (...) Mióta önök vannak hatalmon mit tettek az úgynevezett Strabag-ügy felderítése érdekében?" – kérdezte a kormányfőt.

Válaszul Orbán Viktor azt mondta, Magyarországon kétfajta pártelnök van: az egyik olyan pártot vezet, amelybe rendszeresen törvénytelenül áramlanak pénzek, amit időnként be is vall, és vannak, akik olyan pártokat irányítanak, amelyek betartják a törvényeket. "A mostani kormányzópártok mindig betartották az idevonatkozó törvényeket, ezért Magyarországon a ma kormányzó pártokat semmilyen pénzügyi visszaéléssel nem lehet hírbe hozni" – jelentette ki. A Strabag-ügyben azt javasolta Schiffer Andrásnak, forduljon a legfőbb ügyészhez.

Az LMP politikusa felvetette a Strabag által elnyert, jelentős összegű közbeszerzéseket is. A kormányfő ezt úgy kommentálta: azért dolgozik, hogy többségében magyar cégek nyerjék a közbeszerzéseket.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hol van a 3 ezer milliárd manyup ?
Hol van a vörös iszap károsultaknak befizetett pénz ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
napi cuki a 200 milliós tanyaprogram az V. Kerületben.
Gyuri Géderről
Marha nagy az önbizalom. Száguld a Felcsúti kisvasút.
nezelodo
Ha meglenne még az a sárga ház, ott minden reggel felolvastatná a dilidoki ezt a cikket, hogy vidáman induljon a napjuk az ápoltaknak.
eberti
A "nem hozható" összefüggésbe az nem jelenti azt,hogy nincs pénzügyi visszaélés...
Brother Louie
@eberti: különben sem arra kell figyelni, higy mit mond hanem: mit tesz.

Ez a saját maga jellemzése.
kiskutyauto
Ez teljesen pontos és igaz. Hírbe hozni már nem lehet őket, hiszen a hírbe hozás, az gyakorlatilag gyanú ráterelését, vádaskodást, rágalmazást jelent. A jobboldalt, már régesrég nem szükséges és valóban nem is lehet tehát hírbe hozni, hiszen SZÁMTALANSZOR LEBUKTAK MÁR MUTYIVAL, nem csak gazdasági bűncselekményekkel, pénzügyi visszaélésekkel, politikusbűnözéssel és állami bűnözéssel, hanem sokféle, igen hosszan sorolható változatos köztörvényes nemzetellenes bűncselekményekkel. Akikről már jó ideje biztosan tudjuk, számtalanszor tényként láthattuk, hogy gátlástalan, pofátlan bűnözők, valóban azokat MÁR nem lehet hírbe hozni, hírbe hozták már saját magukat régesrég... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.