A mostani kormányzópártokat semmilyen pénzügyi visszaéléssel nem lehet hírbe hozni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője az osztrák Strabag építőipari vállalat és a magyar pártfinanszírozás esetleges összefonódásáról kérdezte a miniszterelnököt. A Fideszt is támogató cég csak idén 200 milliárdos közbeszerzéseket nyert el.

"Elődjéhez hasonlóan ne rébuszokban beszéljen, ha a pártfinanszírozás kapcsán sötét dolgokat tud! (...) Mióta önök vannak hatalmon mit tettek az úgynevezett Strabag-ügy felderítése érdekében?" – kérdezte a kormányfőt.

Válaszul Orbán Viktor azt mondta, Magyarországon kétfajta pártelnök van: az egyik olyan pártot vezet, amelybe rendszeresen törvénytelenül áramlanak pénzek, amit időnként be is vall, és vannak, akik olyan pártokat irányítanak, amelyek betartják a törvényeket. "A mostani kormányzópártok mindig betartották az idevonatkozó törvényeket, ezért Magyarországon a ma kormányzó pártokat semmilyen pénzügyi visszaéléssel nem lehet hírbe hozni" – jelentette ki. A Strabag-ügyben azt javasolta Schiffer Andrásnak, forduljon a legfőbb ügyészhez.

Az LMP politikusa felvetette a Strabag által elnyert, jelentős összegű közbeszerzéseket is. A kormányfő ezt úgy kommentálta: azért dolgozik, hogy többségében magyar cégek nyerjék a közbeszerzéseket.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hol van a 3 ezer milliárd manyup ?
Hol van a vörös iszap károsultaknak befizetett pénz ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Hol van a 3 ezer milliárd manyup ?
Hol van a vörös iszap károsultaknak befizetett pénz ?
nyanya001
www.femina.hu/hirhatter/egyeni_szamla_megtakaritas

kisebb normál nagyobb
Címoldal / Hírháttér /
Egyéni számla, megtakarítás
Pofon a nyugdíjjárulékot fizetőknek: nem tartotta be ígéretét a kormány
Lesz egyéni számla, de az államnak odaadott magánnyugdíj-pénztári pénzt nem teszik rá.
Szerző: Oroszi Babett
Forrás: Femina.hu
2013.04.08.
hirdetés

Hiába kommunikálta azt a kormány, hogy a magánnyugdíjpénztárból átlépők összegyűlt pénzét egyéni számlán írják jóvá, ilyen egyéni számla nem lesz - derült ki Varga Mihály atv.hu-nak adott interjújából. Így várhatóan örökölni sem lehet majd az összeget, pedig Matolcsy György jelenlegi MNB-elnök, korábbi gazdasági miniszter erre is ígéretet tett. A 3 ezer milliárdos nyugdíjvagyonból egyébként már alig van valamennyi, és közben az államadósság sem csökkent, pedig a pénzt e célra használták fel.
macskamama54
Ezeknek a pofájukon nincs bőr annyit hazudnak,csalnak lopnak,hogy már talán nem is tudják mi az igaz és mi nem
coni
Sokat segít ezen, hogy minden gyanús pénzügyi akció, mint pl. EON bevásárlás, államtitokká lett nyilvánítva. Így kém legyen a talpán aki a visszaélést bebizonyítja...
outsider
Ezen még az itt kommentelő fideszesek is elmosolyodnak.
És természetesen az ég zöld, a víz pedig száraz, ugye hazug, tolvaj, csaló orban?:)
űrbán
"A mostani kormányzópártokat semmilyen pénzügyi visszaéléssel nem lehet hírbe hozni" Egy órája ezen röhögök pedig sírni kellene. Csúti patkány nem is fog téged senki hírbe hozni, max ha valakinek van kedve visz csomagot a láthatásra.
Dr. Felipe
Csak azzal hozható hírbe mert csak a pénzügyi visszaéléshez értenek. Zorbánc elvtárs, loptok, csaltok, hazudtok. Ennyi.
F_Viktor
Az ország egyetlen igazmondója, aki életében még nem hazudott, megfeledkezik pár dologról, mint pl. a pártház eladásáról, Kaya Ibrahimról, Josip Totról, Grippen vásárlásról... (reggelig lehetne folytatni)?
human
"a kormányzó pártokat semmilyen pénzügyi visszaéléssel nem lehet hírbe hozni"
Ne tévesszen meg senkit. Ez nem kijelentés volt, hanem kinyilatkoztatás.
soljanka
Azt hittem, hogy a Hírcsárda műve...
Pálinkafőző Rézüst
@hallgatag: hányingernyó vicces kedvében volt, mondott egy vicceset.
gibgab
Nem azt mondja, hogy nem követett el pénzügyi visszaélést, hanem azt, hogy nem hozható hírbe pénzügyi visszaéléssel. @GeoCravker-nek igaza van. A sajtószabadságot nálunk úgy kell értelmezni, hogy majd ők megmondják, miről lehet, sőt kell beszélni, és mit lehet ill. kell mondani. Azt a néhány ellenzéki médiát, ami még megmaradt, könnyű ellehetetleníteni. Ennek is megvannak a bejáratott módszerei.
Hellcat
Ez a kijelentés az évszázad poénja...
kukac50
Az elmúlt 20 évben a Fidesz osztott szét a legtöbb pénzt a tagjai között.
Nem maradna fideszes képviselő ha vizsgálnák becsületesen a vagyonosodásukat,föld mutyit, trafik mutyit.meg az olyan ügyeket ahol igazgatókat mentegetnek akik 80 millió forint jogtalan elköltésével nem vizsgál a NAV.
Fideszesek előnyt élveznek.
kkalman
"A Fidesz-KDNP nem hozható hírbe pénzügyi visszaéléssel."
Ez így igaz. Orbán most kivételesen nem hazudott. A Fidesz-KDNP maga a pénzügyi visszaélés!
rosalinda57
Attól lett törvényes, hogy törvényt farigcsáltak rá, hogy annak tűnjön, ami valójában az.
rosalinda57
A rokkant nyugdíjak elvétele,- a rokkantak felülvizsgálati (nem rendszere, hanem) szisztémája,amely alapján 30-50 ezer forinttal kevesebb ellátás lett "újra" megállapítva a maradandó egészségkárosodott személyeknek, - az egyetemet vagy főiskolát végzettek diplomás minimálbérének nem figyelembe vétele, illetve csak a baráti körben való betartása, - a szociális háló leépítése, - a közigazgatási szervezetek pontatlan, hibás és hiányos nyilvántartása miatt 45 év szolgálati idővel nyugdíjba nem tudó 60 évesek nyugdíjpénze, a devizahitelezésre történő megoldás altatása, stb. -de ezt mind törvényükkel alátámasztva, hogy ne tűnjön jogellenesnek, pedig a tisztesség szempontjából az, stb...
rosalinda57
A pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatban lehet a Fidesz, személy szerint OV véleménye az, hogy nem hozható kapcsolatba, de mások egészen más véleményen vannak. Miután véleménynyilvánítás szabadsága és a demokrácia is van szerinte Mo-n, erről másoknak más-más véleménye van. Talán nem kellene a fejét strucc módjára a homokba dugni, akkor még látná is a valóságot, ugyanis azt nem akarja látni, de még láttatni sem engedi azáltal, hogy a körülötte levőknek ezt a szöveget hinti el. Már mindenki unja ezt a süket dumát.
Uborkakulcs
Annak idején arról szólt a fáma, - Viktor Koronaherceg - hogy a Magánnyugdíj pénztárak felelőtlenül kezelik az Ügyfelek pénzét. Azonnal át lehetett - kellett-lépni az Állami Nyugdíj Rendszerbe. Aki nem lépett át, annak nem jár állami nyugdíj.( aki átlépett annak is csak aprópénzt fizet majd az Állam, ha fizet egyáltalán ). Akkor arról beszéltek a Zsírdisznók, hogy minden átlépőnek külön számlán kezelik majd az átlépéskori, addigi és az utáni befizetéseit. Mióta átléptünk, nem hiszem, hogy akárki kapott volna Egyéni Számlaértesítőt, a számlájának gyarapodásáról. Hiszen senkinek nem adunk úgy pénzt, hogy ne várjunk a pénzhasználatért kamatokat. Több ezer mllrd forintról van szó. Ezzel mi a helyzet Viktor Rex??? Mi ez, ha nem visszaélés, Te csúti tróger???
szablyafűrész
"Orbán: a Fidesz-KDNP nem hozható hírbe pénzügyi visszaéléssel"

Hogyan is lehetne hírbe hozni, amikor markolóval dobálják be a közpénzt a Közgép udvarába, de Harrach - az első áldozó volt Mszmp-s - is megmondta, hogy " a törvények ránk nem vonatkoznak " de ha mégis hírbe hozható lenne a "Makulátlanok" Föld - és Trafikos, valamint Pénztárgépes és Kaszinós Egyesülete, akkor azt sem a zemberek fizetik meg !
Mint eddig...
gugu45
Nem hozható hírbe, mert 600 évre titkosították!
szablyafűrész
A feketeleves még hátra van...

"Idén csak minimális gazdasági növekedés lehet, jövőre pedig minden drágulhat, mert a leszorított infláció káros és fenntarthatatlan, véli a GKI.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a tavalyi recessziót az idén minimális, 0,3 százalékos, jövőre pedig 1,3 százalék körüli, a régiós átlagtól elmaradó fejlődés követi.

Idén a kedvező pénzpiaci környezetben csökken a kamat, a forint erősödik, ez a folyamat azonban jövőre megfordul."

a többi meg itt: - fn.hir24.hu/gazdasag/2013/11/04/a-valasztasok-utan-aremelesi-hullam/
gugu45
MÉGEGYSZER!!!
t. SZABLYAFŰRÉSZ!
Ha már az inflációt szóba hoztad gondolj bele, hogy az mire jó:
A mesterségesen leszorított infláció mértékével azonos nagyságban kell emelni a nyugdíjakat, és egyéb járulékokat, ellátásokat, vagyis jövőre lesz hatalmas 2,4 % os nyugdíj emelés. Hogy az Alapvető élelmiszerek ára 30-40 % al drágul, azt majd egyrészt ellensúlyozza, hogy a petróleum lámpabél ára 50 % al csökken. Viszont a novemberi korrekciónál, már (remélem - és ezek szerint ők is sejtik) nem ők lesznek, az új kormány, pedig gazdálkodja ki a különbözetet.
szablyafűrész
@gugu45: Gugu Drága ! Kihagytad, hogy csökkent a plazma tv-k ára is, aztán eddig megvásároltattak vagy 10.000 db. "NAV-képes" pénztárgépet, mint kiderült, hiába, gondolom a kisvállalkozók könnyeztek örömükben, amit még tavaly megvásárolhattam 2,500-ért, azt most a héten már 2,800-ért, tutira emelkedik a kgfb. még a biztosítóhoz hű balesetmenteseknek is, brutális szervízárak érkeztek, egy bal első féltengely 130.000 ( utángyártott ) az eredeti 180.000 HUF, az élelmiszerekkel nem is foglalkoznék, döbbenetesen megnőtt a Lidl és az Aldi forgalma, ahová zömében idősek járnak, pedig ezek a cégek is emeltek valamennyit, aztán várhatjuk, hogy a mobilszolgáltatók lassan heti rendszerességgel " üzletszabályzatot" módosítanak, várható a tv-internet-telefon előfizetések összegeinek rutinszerű emelkedése is és persze mindezt "NEM A ZEMBEREK FIZETI, MEG !"

Hogyajóédesanyjukmiértnemtekertenyakukraaköldökzsinórt !
szablyafűrész
Jajj...és kifelejtettem kedvenc pénzrablási témámat, a rendszám - és okiratok cseréjét, mert hogy 250 milliárdról nem fog lemondani Mutyikirály rezsimje, az tuti !
Aztán ezt követheti a személyi okiratok shipesre cserélése, na nem ajándékban...
gugu45
szablyafűrész!
Mindig olyan témát dobsz be, amit nem
tudok megjegyzés nélkül hagyni (kgfb.) 2008. óta vagyok ugyanannak a biztosító társaságnak a tagja. Balesetet nem okoztam.(akkor váltottam). Online kapcsolatot tartok velük ügyfélportálon keresztül. Éves viszonylatban egy összegben fizetem a díjat, a számlámról leemeléssel csoportos beszedés útján (így volt a legolcsóbb). Az idei évben a biztosítás, és baleseti adó együtt volt 10.400Ft. Meg kaptam tőlük az értesítést a 2014. díjról, ami együtt,13.753 Ft.
Ez 6-8 %???
És ha az infláció 2,4 %, miért emel a biztosító (szerintük 6-8, szerintem 30 %-ot)???
Tudom ez költői kérdés. Írtam egy e-mailt kb 4 napja, a biztosítónak választ ígértek, ami azóta még nem történt meg
qxy
Aki nem hiszi , járjon utána!
és ha valaki ezek után sem hiszi, " annak utána járnak" " " " :
bundi
hát ha az elején akarnám kezdeni, volt a székházügy, kaja ibrahim, olajszőkítések, millenáris park, 12 állami gazdaság, tokaj, ne mi kapjuk a legtöbbet, kövértesó és a nyomdája, családi kőbánya, ... és a sor még bővül rendesen...
de ugye a polt pot rezsim ezeket is tisztára mosta, tehát mennyivel lenne jobb, ha most tennének feljelentést ellenük...?
Gemüs52
Orbán = Pénzügyi visszaélés,hazudozás ,lopás,Országunk tönkretétele ,törvények megszegése ,egoizmus ,mindenki más tönkretétele és elnyomása !
F_Viktor
Azért jó, hogy az elején kezded, mert bizony ezekből az elsíbolt milliárdokból alapozta meg simicska és a fityesz közeli cégek mostani birodalmukat.
S ha már megemlítetted polt pétert, arra is kíváncsi lennék, hogy milyen maffia módszerrel vette rá áder (akkor,, mint az Országgyűlés elnöke) György Kálmán legfőbb ügyészt, hogy beszélgetésük után másnap lemond posztjáról (annak ellenére, hogy 1990-től az ominózus napig (2000 április) legfőbb ügyészként ténykedett) indoklás nélkül, még a hat hónapos lemondási idejét sem tölti ki (mandátuma 2012 májusig szólt!).
A helyére kinevezett polt péter viszont elrendelte a nyomozás megszüntetését az általad is írt fityeszes cégek bűncselekményekben.
jancsik68
Még a püspökségek egyrésze is lop,csal hazudik!A fideSS -kndp erkölcsi alap tétele a pénzek ellopása(magánnyugdijak,rokkant nyugdijak stb,Felsorolni is kevés a hely!!
kkalman
@gugu45: Fog válaszolni a biztosító, de csak 30 napos ügyintézési határidővel. Kb akkor kapod meg a választ, amikor már nem tudsz biztosítót váltani.
bundi
egyébként a legújabb Ez a sírköves lenyúlás, de még itt forog a múltkori csapatépítő, közpénzből futtatott drogtábor, vagy a pályázati pénzes, visszaosztós buli...
És Ez csak az elmúlt pár hét termése
Borsodi Tamás
viki mi van az ócsai metropolisszal?mennyibe került az építkezés?mennyit kellett leadni a vállalkozóknak?hol van a vörösiszap károsultjainak a nép által össze gyűjtött pénz nagy része? te élő isten!válaszold már meg,de csak az igazat csak is az igazat ha ismered ennek a szónak az értelmét!!!
szablyafűrész
Áááááá...szó sincs visszaélésekről, ,már hogyan is lehetne...

Orbán Viktor miniszterelnök jelentős vagyongyarapodáson ment keresztül 1998 és 2002 között, a hivatali évek alatt. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), amelynek (több tízmilliós) átépítéséhez azonnal hozzá is láttak. Ha a tágabb famíliát is idevesszük, akkor konstatálhatjuk, hogy a miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

Már a családi vagyonszerzés kezdetén, a bányaprivatizációban is szerepet kapott közpénzből származó tőke. Simicska Lajos, Varga Tamás és Kövér Szilárd ugyanis azzal a Quality Invest Rt.-vel szálltak be Orbán Győző üzletébe, amelynek vagyonát a fideszes székházeladásból befolyt százmilliók adták. Simicskáék 4,75 millióért vettek részvényt a pártelnök apjától, amit aztán 1,2 millióért – tehát 3,55 milliót „ajándékként” hátrahagyva – adtak el újra neki. (Simicska: „Mindenkinek alkotmányos joga, hogy hülye legyen.”)

Bánya

Azok a bizonyos „első milliók” tehát nem egyenes úton, hanem az állami pénz – pártpénz – magánpénz vargabetűjét leírva jutottak el a családhoz. De hogyan szaporodtak a későbbiek során? Tény, hogy Orbánék vagyona 1998 és 2002 között nőtt a sokszorosára. Az első miniszterelnökség éveiben. A néptől kapott közhatalmi mandátum birtoklása idején. A kérdés az, hogy a vagyongyarapodás a hatalom felhasználásával, azzal visszaélve történt-e.
(Debreczeni József : az Orbán-család és a közhatalom viszonya)
szablyafűrész
A szóban forgó cég, a Szárhegy Dűlő – Sárazsadány – Tokajhegyalja Kft. már puszta összetételénél fogva tipikus képlete volt a korrupciós összeférhetetlenségnek. Az Orbán házaspár üzletfelei ugyanis olyan állami pozíciókat töltöttek be – bizonyosan a kormányfő akaratából –, amelyek ab ovo magukban hordozták a szolgálat–viszontszolgálat mozzanatát. A társaság tagjai tudniillik – jobb esetben: a saját pénzük, tudásuk és kapcsolataik; rosszabb esetben: az Orbán jóvoltából elnyert állami tisztségek fölhasználásával – a hasznukra voltak Orbánéknak. Előmozdították az ő anyagi gyarapodásukat, amit a kormányfő a nekik osztott pozíciókkal (az azokkal járó hatalommal, presztízzsel, pénzzel) viszonzott. Vagy megfordítva: ők hálálták meg az Orbán révén elnyert pozíciókat és javakat: egyre megy. Hogy konkrétak legyünk: Szász Attila ügyvéd például állami cégek fb-tagjaként, továbbá állami felügyeletű cégek és intézmények jogi képviselőjeként csak 2000–2001-ben 50 millió körüli összeget vett föl – miközben a hátán vitte a Kft. üzleti ügyeit, különös tekintettel a kiszemelt földterületek megszerzésére. Az utóbbi cél számára aranyat ért, hogy a sátoraljaújhelyi földhivatalba – merő véletlenségből – Stumpf kancelláriaminiszter unokatestvérét nevezték ki akkoriban, így aztán Szász a sárazsadányi polgármesterhez intézett leveléhez pontos helyrajzi számokkal együtt csatolhatta azoknak az önkormányzati tulajdonban lévő parcelláknak a listáját, amelyeket Orbán és társai kinéztek maguknak. A polgármester igen készséges volt: Orbán (felesége) így vehette meg 2, azaz kettő Ft/m2-ért az első zsadányi területét, amelyre aztán szőlőültetvényt telepítenek majd – vissza nem térítendő állami támogatásból. Ezek után nem csodálkozhatunk azon, hogy 1988 és 2002 között Sárazsadány és környéke jó pár tízmilliót kapott különféle pályázatok megnyerését követően – ugyancsak viszsza nem térítendő állami támogatásként. A Kft. tagja volt még Kékessy Dezső tőkeerős üzletember, Orbán személyes barátja – majd 2002-től...
Majdnemarany
...a csillagok állása szerint... 2014. a LÁMPAVASGYÁRTÓK ÉVE LESZ...az elörejelzések szerint... ÖK FOGNAK LEGNAGYOBBAKAT AKASZTANI...!!!???...wazzzeeeeee...HAJRÁ LÁMPAVAS GYÁRTÓ MAGYAROK!!!...
Nil
Nem kell hogy hír legyen belőle - az épeszűek tudják hogy van visszaélés ...
Boszi27
@szablyafűrész: Kimaradt a legfontosabb, a REZSI is csökken, mert nem hagyják hogy a magyar emberek sokat fizessenek a mocskos extraprofitos multiknak.:)
kukac50
Azzal hírbe hozható,hogy a gazdaságpolitikájuk nem ér egy guriga taknyot sem!
2010-ben 165 forint volt a svájci frank árfolyama, ami most 240 forint környékén mozog.
Köszönhető a Fidesznek a forint romlása, elértéktelenedése.
A rossz gazdaságpolitikának köszönhetik a devizahitelesek a megemelt törlesztő részletet.
Magyarország jobban teljesít???
bundi
napi cuki a 200 milliós tanyaprogram az V. Kerületben.
Gyuri Géderről
Marha nagy az önbizalom. Száguld a Felcsúti kisvasút.
nezelodo
Ha meglenne még az a sárga ház, ott minden reggel felolvastatná a dilidoki ezt a cikket, hogy vidáman induljon a napjuk az ápoltaknak.
eberti
A "nem hozható" összefüggésbe az nem jelenti azt,hogy nincs pénzügyi visszaélés...
Brother Louie
@eberti: különben sem arra kell figyelni, higy mit mond hanem: mit tesz.

Ez a saját maga jellemzése.
kiskutyauto
Ez teljesen pontos és igaz. Hírbe hozni már nem lehet őket, hiszen a hírbe hozás, az gyakorlatilag gyanú ráterelését, vádaskodást, rágalmazást jelent. A jobboldalt, már régesrég nem szükséges és valóban nem is lehet tehát hírbe hozni, hiszen SZÁMTALANSZOR LEBUKTAK MÁR MUTYIVAL, nem csak gazdasági bűncselekményekkel, pénzügyi visszaélésekkel, politikusbűnözéssel és állami bűnözéssel, hanem sokféle, igen hosszan sorolható változatos köztörvényes nemzetellenes bűncselekményekkel. Akikről már jó ideje biztosan tudjuk, számtalanszor tényként láthattuk, hogy gátlástalan, pofátlan bűnözők, valóban azokat MÁR nem lehet hírbe hozni, hírbe hozták már saját magukat régesrég... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.